A biztos pont: Tusnádfürdő 5. nap

2017. július 24., hétfő

A színházi sátor a délelőtti miniszterelnöki látogatás miatt szombaton csak délutáni programokkal várta az érdeklődőket, a korábbi napok megszokott struktúrájába illeszkedve közönségtalálkozókkal és egy színházi produkcióval.

„Nekünk színház kell!”

2017. július 22., szombat

Tusnádfürdő, 4. nap

A tusványosi színházi sátor Mocorgója pénteken is sokféle játékkal, logikai és színházpedagógiai foglalkoztatóval várta a gyerekeket és az anyukákat, akik ez alkalommal marionett bábokat is készíthettek.

A film forog tovább…

2017. július 21., péntek

Tusnádfürdő, 3. nap

A Magyar Teátrumi Társaság tusványosi sátrában a már szokásos forgatókönyv szerint indult a csütörtöki nap. A játszóház reggeltől várta a legkisebbeket és a kicsit nagyobbakat háztáji és erdei plüssállatokkal, anagrammával, logikai játékokkal, színházpedagógiai foglalkoztatóval, ahol a Három kismalac és a farkas című mese árnyékszínházi szereplőit készíthették el a gyerekek és szüleik. A délelőtt másik ismerős jelenete a békéscsabai Jókai Színház ifjú színészeinek előadása volt. A Csiribiri interaktív gyermekműsorban a Diótörő és egérkirály betétdalai mellett örökzöld retró számokat – Vuk, Micimackó, Bóbita – is énekelhettek a gyerkőcök.

A humor nem ismer határokat Tusnádfürdőn!

2017. július 20., csütörtök

Teltház és tomboló siker a Magyar Teátrum sátrában a tusnádfürdői fesztiválon! Tegnap 18:30-kor a Fővárosi Nagycirkusz Festett mosoly címmel előadást rendezett, amin fellépett az izraeli Goodman Clowns társulat és az ukrán PlanSHET formáció. A műsor minden várakozást felülmúlt, a közönség nagy tapssal díjazta az előadást. Az előadás során az izraeli és ukrán pantomimművészek sikeresen bebizonyították, hogy a humor valóban képes átlépni minden határt és nyelvi korlátot.

Tusnádfürdő, 2.nap

Korán indult a fesztivál második napja a Magyar Teátrum sátrában. Míg a kemény mag kipihente a tegnap este fáradalmait, addig a korán kelő gyermekeket és szüleiket a Teátrumi Mocorgó játszóház birodalma várta érdekesebbnél érdekesebb interaktív játékokkal, kézműves foglalkozással, de a kis gondolkodók csavaros agytekervényeiket is próbára tehették a különleges logikai asztal segítségével. S hogy a sok elmélkedés azért meg ne ártson, a mesedobozt is kinyitották a Békéscsabai Jókai Színház fiatal színművészei. A mesés-zenés összeállításban olyan slágerek is felcsendültek – a Mézga család vagy A nagy ho-ho-horgász – , amelyeket nemcsak a gyermekek, hanem szüleik is boldogan dúdolgattak a műsor alatt.

Ma, július 19-én, este 18:30-kor lép fel a Goodman Clowns bohóctársulat a tusványosi fesztiválon, a Magyar Teátrumi Társaság színházi gömbsátrában, hogy megdolgoztassák a nézők rekeszizmait!

Hátizsákba tekert polifonok, rövidnadrág és tornacipő, és zene minden mennyiségben – fiatalok és örökifjak tömege, lángos, főtt kukorica és kürtőskalács ínycsiklandozó illata lepte el a hatalmas bércek alatt meghúzódó Tusnádfürdő területét: az első nappal kezdetét vette – idén immár 28. alkalommal – a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, amelyen a fesztiválozók ismét a Magyar Teátrum Színházi Sátrában áldozhatnak a kultúra és művészetek oltárán.

Tusványos 2017 - első nap

2017. július 18., kedd

Két napja épül a Magyar Teátrum sátra a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor tusnádfürdői fesztiválján. A Teátrumi Társaság jóvoltából évek óta jelen van a színház a fesztiválon. Az ember régi ismerősként tér ide vissza, ahol évek óta ugyanazok a szomszédai. Így nem csak új élmények, de baráti üdvözlések is várnak minket, és tudjuk, kihez forduljunk, ha például szerszámra van szükségünk. A korábbi évek során kialakult, hogy kinek merre található a területe, így nem csak azt tudjuk, hol kaphatunk lángost vagy kürtőskalácsot, de azt is, hogy kit hol keressünk.

Júliusi koribuli a porondon!

2017. július 17., hétfő

Közkívánatra – júliusban, szombat esténként szabad a jég – szabad a korcsolyázás a Fővárosi Nagycirkusz jegén!

Jövő év januárjában kerül megrendezésre a XII. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál. Az első fesztivált 1996-ban tartották meg, és azóta kétévente rendezik meg. Az eseményen a világ legjobb artistái lépnek fel. A következő budapesti cirkuszfesztivál jelentősége, hogy vele nyílik meg a a jövőre 250 esztendős modern kori cirkuszművészet jubileumi évének nemzetközi ünnepségsorozata.

Július 14-én, pénteken este 9 órakor a 2017-es úszó-világbajnokság megnyitó ünnepségén fellép a Fővárosi Nagycirkuszban előadó Atlantis Acrobatic Group is!

Nem mindennapi, exkluzív programmal várja a közönséget a Fővárosi Nagycirkusz július 15-én, a Cirkuszok éjszakáján: a 19 órás előadás után megnyílik a manézs a nézők számára, akik belebújhatnak a világhírű Nikulin Cirkusz társulatának bőrébe, kipróbálhatják, milyen érzés korcsolyázni az Antarktisz gyermekei – Jégbe zárt cirkuszvilág előadás jegén, valamint a különböző artistaeszközök segítségével próbára tehetik ügyességüket is.

Hírlevél feliratkozás


  

Legolvasottabb híreink