Műsorunk

 

Idén, 2016. január 6-án ünnepeltük Fazekas Mihály magyar költő és botanikus születésének 250. évfordulóját. Részben ezért is esett választásunk méltán leghíresebb és szűnni nem akaró hatású Lúdas Matyi, egy eredeti magyar rege négy levonásban című elbeszélő költeményének feldolgozására.

Cirkuszi porondon, a cirkuszművészet eszköztárát maximálisan felhasználva mi dolgozzuk fel először ezt a művet, mely terveink szerint méltó folytatása lesz a márciustól augusztusig játszott, évtizedek óta nem tapasztalt sikert és nézőszámot eredményező, orosz és ukrán cirkuszművészek közreműködésével készült Atlantisz gyermekei című előadásunknak.

A Lúdas Matyi a cirkuszban egy újszerű, műfajteremtő cirkuszi előadás lesz, melyben kísérletet teszünk a hagyományos, gravitációt kinevető, emberfeletti teljesítményekkel lenyűgöző cirkuszművészeti produkciók társművészetekkel történő vegyítésére. Így kap szerepet előadásunkban az artistamutatványok és állatszámok mellett a színház, a zene, a báb- és táncművészet, valamint a költészet. Segítségükkel egy olyan történetet szeretnénk elmesélni, mely ott van minden nézőben; egy történetet az ember álmairól, a hit fontosságáról, az erények szerepéről, a bosszúról és megbocsátásról, az egyszerre bennünk és a világban egymással örök idők óta harcoló rosszról és jóról.

A Lúdas Matyi a cirkuszban színház lesz? Musical? Cirkusz? Egyszerre egyik sem és mindhárom egyszerre: egy olyan összművészeti produkció, mellyel tovább megyünk a cirkuszművészet megújításának útján, hogy pár év múlva kellő tudással, és még több fantáziával, valamint az új cirkuszi nyelvet kereső kísérleteinket korszerű csúcstechnikával segítve nyithassuk meg a közönség előtt a Közép-európai Cirkuszművészeti Központ kapuit.


Endrédy Gábor

(Lúdas Matyi)

 

A fiatal, tehetséges színművész 2010-ben végezte el a Pesti Magyar Színiakadémiát, 2011-től pedig az egri Gárdonyi Géza Színház társulatának tagja. A színházi szerepek mellett feltűnt a televízió képernyőjén is, szerepelt Gödrös Frigyes Történetek az elveszett birodalomból című játékfilmjében, de ügyességét, mozgáskultúráját kaszkadőrként is kamatoztatta a Katedrális című film forgatásán is. Lúdas Matyi karakterével már találkozott színházi pályafutása során, 2011-ben Egerben öltötte magára Mátyás szerepét.

 

Kabai Alex

(Lúdas Matyi)

 

A szentesi születésű énekes, színész a Horváth Mihály Gimnázium drámatagozatának elvégzése után, 18 évesen Budapestre költözött, majd felbukkant tehetségkutatókban és egy fiúzenekarban is, de leginkább a zenés színház területén bizonyított. A Pesti Brodway Studióban folytatott képzéseket, és az Operettszínház stúdiósaként többek között az Elisabeth, a Miss Saigon, a Parasztopera és a Rómeó es Júlia előadásokban is szerepet kapott. Alex civilben a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány aktivistája.

 

Felföldi Anikó, Jászai-díjas érdemes művész

(Matyi édesanyja)

 

A sokoldalú színművésznőt leginkább operett és musical főszerepei révén ismeri a közönség. Játszott a Nemzeti Színházban, a kecskeméti Katona József Színházban, a Vidám Színpadon, 1966 óta a Budapesti Operettszínház társulatát erősíti, amelynek 1994 óta örökös tagja. Színházi szerepei mellett több nagysikerű filmben és tévéjátékban szerepelt, saját zenés show-kat is készített, valamint számos külföldi produkcióban is részt vett.

 

Konter László, Jászai-díjas színművész

(Döbrögi)

 

A Jászai Mari-díjas színművész, rendező, színházigazgató számos színpadi és filmszerepet tudhat maga mögött, s rokonszenves alakja feltűnt több reklámfilmben is. Színművészként pályáját a Szegedi Nemzeti Színházban kezdte, majd többek között a békéscsabai, a pécsi, valamint a budapesti Népszínház tagjaként dolgozott színészként és rendezőként. 1989–1993 között a Népszínházi Opera, majd 1993–2007 között a Békés Megyei Jókai Színház igazgatója, valamint főrendezője volt.

 

LÚDAS MATYI A CIRKUSZBAN


BEMUTATÓ: 2016. október 1.

SZEREPOSZTÁS

 


Matyi anyja: Felföldi Anikó – Jászai Mari-díjas érdemes művész

Matyi: Endrédy Gábor / Kabai Alex

Döbrögi: Konter László – Jászai Mari-díjas

Lúd 1 Alázat: Lukácsa Petra Dorka

Lúd 2 Szelídség: Tamás Patrícia

Lúd 3 Szorgalom: Markó Fruzsina

Lúd 4 Tisztaság: Svébis Dóra

Lúd 5 Hűség: Rieberger-Kiss Borbála

Lúd 6 Megbocsátás: Mátyás Mirtill

Lúd 7 Egyensúly: Szoó Regina

Lúd 8: Gábor Anita

Matyi barátja 1 / Disznópásztor: Rieberger Norbert

Matyi barátja 2 / Hentes fiú: Bényei Marcell

Matyi barátja 3 / Csizmadia: Kardos Levente

Matyi barátja 4/ Tojásárus: Terebesi Tamás Dominik

Matyi barátja 5 / Kacatárus: Fülemen Tamás Attila

Matyi barátja 6 / Női kellékárus: Baumann Bence

Falu bolondja: Méhes Csaba

Ispán: Gajdos József

Kisbíró: Maka Gyula

Gólyalábas mutatványosok: Balog Ibolya, Hanusz István

Kardegyensúlyozó: Fábry Pál

Hajdúk: Babicz Mihály, Csicsely Zoltán, Gyarmathy Attila, Joó Tamás, Molnár Gyula, Szabó Lajos, Zahalka László

Kecskepásztor / Zsonglőr: Sárközi Tamás

Mutatványos: Liviu Tudor

Galambidomárok: Abdikerim Aisulu, Timur Akhtoty, Timur Akhnazym

Kígyóbűvölő: Rezván Nikolett

Dzsigit szám: Lezsák Levente, Horváth András, Majer István, Vargyas Viktor

Elefántbáb-működtető: Percze László, Dénes Richárd

 

Istállómester: Szabó Lajos

Állatidomár: Schneller László "Perinyó"

Smink, haj, öltöztetők: Szlávik Ágnes

A rendező munkatársa: Fellegi Réka

Világítástervező: Szilárdi Csaba

Elefántbáb-tervező: Székely Andrea, Bodnár Enikő

Díszlet- jelmeztervező: Howard Lloyd

A díszlettervező munkatársa: Safranek Zita

Koreográfus: Gajdos József

Felkészítő tanárok: Hajagos László, Ott Olivér, Kőműves Tibor

Levegő számok: Vincze Tünde

Cirkusz szakmai vezető: Graeser József "Dodi"

Zeneszerző, zenei vezető: Szakál László

Dramaturg, versek: Pál Dániel Levente

 

Fazekas Mihály műve alapján

írta és rendezte: Fekete Péter – Jászai Mari-díjas

 

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az előadások hossza szünettel együtt körülbelül 2 és fél óra.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az előadásban a nyugalom megzavarására alkalmas fény- és hanghatások fordulhatnak elő.

Ha részletes információkat szeretne a jegyvásárlásról, kérjük kattintson ide:


INFORMÁCIÓK A JEGYVÁSÁRLÁSRÓL

 

Hírlevél feliratkozás


  

Legolvasottabb híreink