A fesztivál csillagai 2014

A fesztivál csillagai 2014

 

Qingdao Troupe

Lábikária (Kína)

A 12 főből álló fiatal kínai akrobata csoport egy látványosan koreografált lábikária számot mutat be, amivel nem csak Kínában, hanem külföldön is díjakat nyertek.

 

Don Christian

Bohóc (Ausztria)

„Az a nap, amelyik nevetés nélkül telik el, elvesztegetett idő”. Ezek Charlie Chaplin szavai, aki a bohócok nagymestere és keresztatyja. Don Christian is ezt a filozófiát vallja. Célja, hogy boldoggá tegye, megmosolyogtassa közönségét. A porondon eltöltött több mint 20 éves tapasztalat Don Christiant Európa egyik legnépszerűbb bohócává tette.

 

Trio Stoian

Orosz rúd (Románia)

A román orosz rúd trió 2002 óta dolgozik együtt. Pályafutásukat a Bukaresti Globus Cirkusznál kezdték. Felléptek Európa és a világ legnagyobb cirkuszaiban. Dolgoztak többek között a spanyol Mundial Cirkuszban, a portugál Coliseu du Porto-ban, az angol Blackpool Tower Circus-ban, a holland Wintercircus Martin Hanson-ban, a dán Benneweis Cirkuszban, és a svájci Harlequin Cirkuszban.

 

Merrylu Cassely

Kézegyensúlyozás (Németország)

Merrylu kivételes hajlékonysága lenyűgözte a fesztivál zsűrijét és közönségét. Az ifjú hölgy a kézegyensúlyozó számban bemutatja, hogy hogyan lehet lábak segítségével kidurrantani egy léggömböt.

 

Super Silva

Levegőszám (Barzília)

A brazil artista, Super Silva Pókemberhez hasonlóan mászik fejjel lefelé 14 méter magasban, biztonsági háló nélkül, hajmeresztő mutatványokat bemutatva. A 35. Monte-carloi Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Bronz Bohóc-díjjal jutalmazták merész produkcióját.

 

René Casselly Jr.

Maugli, a dzsungel fia és az ő négy afrikai elefántja (Németország)

René Casselly Jr. - a cirkuszfesztivál egyik legnagyobb sztárja - szenzációs négy fordulatos szaltója nagy sikert aratott. Az új műsorban A dzsungel könyve elevenedik meg, természetesen a négy elefánt közreműködésével.

 

Huang Yang

Lengő drót szám (Kína)

Huang Yang az első nő, aki kipróbálta ezt a nagy fizikai erőkifejtést igénylő artistaszámot Kínában. Egyedülálló produkciójában nem csak kézen áll a dróton, hanem biciklizik és létrát is mászik. Különleges tehetségének köszönhetően vendégelőadó volt Japánban a Cirque du Soleil Alegría című műsorában.

 

Trio Stoian

Deszkaszám (Románia)

A fesztivál ezüstérmes díjazottai az új műsorban is lenyűgöző precizitással mutatják be deszkaszámukat, amellyel Európa több cirkuszában is sikereket értek el.

 

Casselly család

Lovas magasiskola (Németország)

A Casselly család gyönyörű fehér lovai egy spanyolos lovas számban készségesen hajtják végre a magasiskola feladatait.

 

Qingdao Troupe

Kínai rúd (Kína)

A táncos show elemekkel bővített kínai rúd szám a matrózok világát jeleníti meg. A Qingdao csoport műsorszámát a pontos, igényes koreográfia és a különlegesen nehéz akrobatikus elemek teszik igazán értékessé.

 

 

Képgaléria az előadásról

 

IMG 0327
IMG 0893
IMG 6495
Qingdaokinairud
Qingdaolabikaria
Eloadasidopontok12
Eloadasidopontokoldalt
Huangyang
Img 6927
Lovasmagasiskola
Maugli
Merrylucasselly
Supersilva
Triostoiandeszka
Triostoianorud

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink