Circus Classicus 2014

Circus Classicus 2014

Hans Ludwig Suppmeier

Tigrisek idomítása (Németország)

Flavio Togni cirkuszának idomára régóta foglalkozik tigrisekkel. Műsorszámának ékessége egy kecsesen lépkedő királynő, a fehér tigris. Az öt nagymacska engedelmesen figyeli idomáruk mozdulatait, a látványos produkció igazi csapatmunka.

 

Bazan Family

Zenebohócok (Brazília)

A klasszikus zenebohócok nagy csinnadrattát produkálnak a manézsban fúvós hangszereikkel. Bemutatják, hogy bármilyen eszközből elő tudnak varázsolni hangokat, legyen az akár egy főzőedény, kisméretű hegedű, vagy éppen egy szétesett zongora.

 

Duo Capilar

Levegő akrobatika (Kuba)

A két kubai artista hölgy Dél-Amerika nagyvárosai és Monte-Carlo után a Fővárosi Nagycirkuszban mutatja be a cirkusz hőskorát idéző, ma már igazi különlegességnek számító hajlógó levegő akrobatika produkcióját.

 

Richter Flórián

Elefántszám (Magyarország)

Világsztárok összeszokott kettőse a Fővárosi Nagycirkuszban! Szandra, az elefánt - aki Roger Moore partnere volt a Polipka (Octopussy) című James Bond filmben – a világhírű cirkuszművész Richter Flórián vezetésével fergetegesen szórakoztató, meglepetésekben bővelkedő produkcióval lép a közönség elé.

 

Jessica Caveagna

Kardegyensúlyozó szám (Olaszország)

Jessica Caveagna olasz bohóc dinasztia tagja, az őszi műsorban óriási közönségsikert aratott Steve és Jones bohócok nővére. Ő is a cirkuszban nőtt fel, és nyolcévesen mutatta be labdaegyensúlyozó számát. Már akkor érezte, hogy a cirkusz lesz az élete. 2003-ban találkozott férjével, Kim Kenneth-tel, akivel együtt dolgoznak Kim illuzionista számában. Jessica magánszáma a klasszikus mutatvány, a kardegyensúlyozás, amelyben lenyűgöző trükkökkel ejti ámulatba a publikumot.

 

Duo Sifolinis

Gyorsöltöző szám/ transzformáció (Bulgária - Anglia)

Nyikolaj és bájos partnernője, Hayley egy különleges - tánccal kombinált - varázsszámot mutatnak be, amelyben Nyikolaj egy pillanat alatt új meg új ruhát varázsol Hayley-re. Charleston, színes ruhák és meglepetés a produkció végén.

 

Richter Flórián, Richter Edit, Richter Kevin

Magasiskola (Magyarország)

Flórián számára mindig is fontos volt egy-egy produkciónak értelmet és stílust adni. Ebben a szellemben született meg a magasiskola műsorszám, amelyben közreműködik felesége, Edith és kisfiuk, Kevin. A gyönyörű holland fríz lovak precízen hajtják végre az oldaljárásokat, vágtaperdülést, vagy az ugrásváltást. A sztárcsalád produkciója világpremier.

 

The Mednikov's

Magas kötél (Oroszország)

A háromtagú orosz The Mednikov’s csoport hölgy tagja, Patimat férjével, Alexander Mednyikovval együtt hozta létre a „Rope-walkers” műsorszámot, és sikert sikerre halmoztak, Japántól egészen az USA-ig. Jóval később - tizenhét év kihagyás után - Patimat úgy döntött, hogy új produkcióval állít emléket férjének és megszületett a Rope-walkers Mednikov’s. A dróton a klasszikus trükkök mellett hajmeresztő mutatványokat produkálnak. Konstantin az egyetlen Alexander Mednikov után, aki képes a dróton a dupla hátra szaltóra.

 

Kim Kenneth

Illuzionista (Dánia)

Kim Kenneth-et édesapja vezette be a varázslat világába és már hatévesen a színpadon állt. A dániai Magic Circle Club legifjabb tagja volt, tinédzser korában több díjat is nyert. 1989-től szerepel cirkuszban. Egy ideig szüneteltette a fellépéseket és a dániai egyetemen tanult, de a szíve visszahúzta a cirkusz csodálatos világába. Pályájának 25 éves jubileumát éppen a Fővárosi Nagycirkuszban ünnepelheti.

 

The Bazan Sisters

Egyensúlyozó szám (Brazília)

A Bazan bohóccsalád két hölgy tagjának műsorszáma látványosan szép, gondosan kidolgozott. Az artistanők ráadásként egy létra segítségével a sokat látott cirkuszrajongókat is meghökkentő mutatvánnyal teszik igazán emlékezetessé produkciójukat.

 

Richter Flórián

Freiheit - szabadidomítás (Magyarország)

Richter Flórián a jól ismert, hétgenerációs Richter artista család gyermeke. Öt éves kora óta foglalkozik lovakkal és kilenc évesen kezdte pályafutását lovas akrobataként. Minden eredményét és sikerét lovakkal érte el, többek között a Monte Carlo-i Cirkuszfesztiválon is, ahol Arany Bohóc díjjal jutalmazták 2008-ban. A cirkusztörténelem legjobb lovas akrobatájának tartják.

A szabadidomítás során a lovak közti kommunikáció és a testi-lelki harmónia dominál. Az összehangolt munka eredménye pedig egy show elemekkel kombinált látványos produkció.

 

Duo Deszka

Deszkaszám (Magyarország)

A Duo Deszka fiatal magyar akrobatái, Lővei Gábor és Mikó Zoltán a Baross Imre Artistaképzőben végeztek. Felléptek már az Ördögkatlan Fesztiválon, a Sziget Fesztivál Fly Street Circus című produkciójában, és a Jövő Cirkuszában is láthatta már őket a közönség. Műsorukra jellemző a könnyedség, a lazaság és a merész mutatványok, mint például a hula hoop karikán keresztül a magasban bemutatott szaltó.

 

Super Silva

Levegőszám (Barzília)

A brazil artista, Super Silva Pókemberhez hasonlóan mászik fejjel lefelé 14 méter magasban, biztonsági háló nélkül, hajmeresztő mutatványokat bemutatva. A 35. Monte-carloi Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Bronz Bohóc-díjjal, a 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Ezüst Pierrot díjjal jutalmazták merész produkcióját.

 

Duo Sifolinis

Halálkerék (Bulgária)

A duó 2002 óta dolgozik a műfaj egyik legveszélyesebb műsorszámával, a halálkerékkel. A lélegzetelállító produkcióban a kerekeket 15 méter magasban, biztosító kötelek nélkül hajtják saját tengelye körül. Mindeközben szédítő mutatványokat produkálnak: ugróköteleznek, vagy bekötött szemmel sétálnak a halálkerék külső részén.

 

Finálé

 

Képgaléria az előadásról

 

12512s
1472
329fnc
BazanFamily2
BazanSisters4
DuoDeszka4
Mednikov1
P17
Sandra
Fnc0338
Fnc7153
Hans Ludwig Suppmeier
Honorinedubois
Jessicac

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink