Circussimo! 2015

Circussimo!  2015

Duo Splash

Trapéz (Ukrajna)

A klasszis ukrán légtornász duo nemcsak a cirkusz kupolájában, hanem az életben is egy párt alkot. Káprázatosan szép és kidolgozott trapéz számuk különleges cirkuszi élményt nyúlt. Látványos produkciójuk különlegesen nehéz elemeket, trükköket is felvonultat, így nem csoda a kínai Wuhan-ban tavaly ősszel megrendezett világhírű cirkuszfesztiválon bronz díjat nyertek.

 

Nistorov

Görkorcsolya (Olaszország)

Az olasz csoport görkorcsolya produkciójának különlegessége, hogy nem két, hanem három artista mutatja be. A két méter átmérőjű kör alakú emelvényen a két nő és a férfi különböző emeléseket, forgásokat, ugrásokat mutat be görkorcsolyán. A veszélyes szám kifogástalan technikai tudást, összeszokottságot és koncentrációt igényel. A vakmerő artisták még a nézők közül is bevonnak egy önként jelentkezőt produkciójukba.

 

Shandong csoport

Lábikária (Kína)

A több mint 4000 éves, ősi kínai cirkuszművészet 12 tagú, fiatal artistákból álló csoportja most lép fel először szezonműsorban Európában. A fantasztikus tudású akrobaták mozgalmas és kimagasló egyensúly érzéket igénylő produkcióját a gondosan megtervezett ugráskombinációk, látványos szaltók teszik rendkívül értékessé, igazi cirkuszi kuriózummá. A csoport 2010-ben felért a csúcsra, hiszen a Monte Carlo-i Cirkuszfesztiválon Aranybohóc díjat nyert.

 

Eddy Carello

Dobzsonglőr (Svájc)

A cirkuszi családból származó Eddy 11 éves kora óta foglalkozik zsonglőrködéssel. A cirkuszi családi hagyományoknak megfelelően produkcióját édesapjától tanulta, aki szintén zsonglőr volt. Mutatványát folyamatosan fejleszti, saját trükkjeivel kombinálja. A most látható dobzsonglőr száma - melyben egy dobfelszerelésen kis labdák pattogtatásával és különböző trükkös fordulatokkal pörgős dobszólót ad elő – világszerte hatalmas közönségsikert arat, és a szakma elismerését is kivívta.

 

Mister Lorenz

Bohóc (Olaszország)

A régi cirkuszi Carnevale családból származó bohóc, korábban erőművészként lépett fel, mostanában pedig artista tudását is felhasználva komikusként aratja sikereit. Produkcióiban ellenállhatatlanul mulatságos, színes komédiái jól ötvözik a klasszikus tréfákat a mesteri zsonglőr, szabadlétra és zenei elemekkel.

 

Red Back - Spider act

Kaucsuk (Etiópia)

A fiatal etióp lány, Rich Metiku pályafutását 8 évesen a Circus Ethio Selam-nál kezdte, azóta a világ számos neves cirkuszában fellépett, a Knie Cirkuszban, a Krone Cirkuszban, a Cirque Arlette Gruss-ben, és a Flic Flac Cirkuszban is látványos sikereket ért el. Jelenleg ő az egyik legelismertebb „kaucsuklány”. A Fővárosi Nagycirkuszban most látható produkcióját 2011-ben fejlesztette ki, akkori menedzsere és edzője segítségével, mellyel azóta számos díjat is nyert, többek között Moszkvában a Nikulin Cirkuszfesztiválon, illetve a Figueres-i spanyol nemzetközi cirkuszfesztiválon.

 

Szkokov csoport

Hintaszám (Oroszország)

Az orosz Rosgoscirk fesztiváldíjas szuperprodukciója a budapesti közönség elkápráztatására készül. A világ nagy hintaszámai között egyedülálló, hogy nyolc gyönyörű artistanő adja elő ezt a különösen nehéz és szép produkciót. A szám koreográfiája a világhírű orosz koreográfus és társulatvezető, Alekszandr Szkokov munkáját dicséri. A fantasztikus produkció az elmúlt években meghódította a cirkuszvilágot, a fesztiválok, gálák állandó fénypontja.

 

Höschler család

Fókaszám (Spanyolország)

A német család három fókája klasszikus önfeledt cirkuszhangulatot hoz a manézsba. Ez a produkció a gyerekek állandó kedvence szerte a világon. A kedves állatok labdákkal, karikákkal bonyolódnak humoros kalandokba, a vidám játékba a vállalkozó kedvű nézőket is bevonják. A színes, jókedvű kavalkád igazi családi produkció!

 

Shandong csoport

Ugrókötél (Kína)

A klasszikus akrobatikus kínai cirkusziskola 10 nagyszerű képviselőjének akrobatikus ugrókötél produkciója elképesztő tudást és állóképességet igényel. A nagyszerű akrobaták nemcsak a Monte Carlo-i Cirkuszfesztivált hódították meg, hanem produkciójukkal a Guinness rekordok könyvébe is bekerültek.

 

FarFan flying act

Fliegende (Amerikai Egyesült Államok)

Az amerikai csoport száma valódi világpremier! A korábban soha nem látott kereszt trapézakrobata produkció a Fővárosi Nagycirkusz kupolájában bemutatott látványos szaltókkal és kombinációs kerülésekkel ejti ámulatba a publikumot. Ez a fantasztikus produkció lesz jövőre a világhírű amerikai Ringling Bros and Barnum and Bailey Cirkusz attrakciója.

 

Gerasymenko bros

Táncos akrobatika (Ukrajna)

A testvérpáros hét éve van a pályán, számos cirkuszban felléptek már. A Fővárosi Nagycirkuszban most látható komikus akrobata számukat elismerték a 2012-es németországi Európai Ifjúsági Cirkuszfesztiválon és 2013-ban a híres francia Massy-i Cirkuszfesztiválon is.

 

Finálé

 

Képgaléria az előadásról

 

UAD4252
UAD4750
UAD4782
UAD4998
UAD5072
UAD5200
UAD5302
UAD5857
UAD6003
UAD6183
UAD6253
UAD6380
UAD657
UAD6640
UAD6791
UAD6812
UAD6908
UAD6979
UAD6991
UAD7034
UAD7647
UAD7747
UAD8169
UAD8201
UAD8321
UAD8324
UAD8594
UAD8761
UAD8829
UAD8882

UAD4240
UAD4479
UAD4513
UAD4617
UAD5191
UAD5987
UAD655
UAD6853
UAD7262
UAD8526

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink