Már javában készülünk Hegymegi Mátéval az általa rendezett Egyenes labirintus előadására, ami 2018 január 8-án, 19 órakor a MACIVA Művésztelepen kerül bemutatásra a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál részeként.

A Rippel Brothers a Cirkuszfesztiválon!

2017. december 07., csütörtök

A XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon fellép a Rippel Brothers! A két fivér, Rippel Ferenc és Rippel Viktor káprázatos versenyen kívüli handstand nyitószámával kezdődik a fesztivál A és B műsora is!

Kedves Látogatóink!

Az oldalunkon tudnak foglalni maguknak a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválra csomagokat, melyek cirkuszjegyeket és szállást egyaránt tartalmaznak!

Várkert Varieté

2017. december 04., hétfő

A Várkert Varieté egész estét betöltő, rendkívül szórakoztató, látványos és feledhetetlen műsorában hazánk legválogatottabb, legszórakoztatóbb, világot járt és díjnyertes bűvészei varázsolják el, komikusai nevettetik meg, artistái ejtik ámulatba a nagyérdeműt.

Intenzív támadást készül indítani a rekeszizmok ellen a kijevi artista iskola két frenetikus diákcsapata egy közös komikus pantomim előadással. A PlanSHET formáció 2016. márciusban alakult, hat, húszas évei legelején járó hölgy alkotja, mindannyian harmadéves hallgatók. Kreativitás, női báj, érzékenység jellemzik a szavak nélkül, vizuális humorra épülő játékukat. A másik csapatot, a Quartet DEKRU-t egy lány és három fiú alkotja, összeérett, ötletes, mozdulatukban kifejezett játékuk mesteri formája a közönség megnevettetésének.

Hat utcazenész egy véletlen folytán a nagyvárosi forgatagban egymásra talál, majd együtt indulnak el egy kalandos világ körüli utazásra. Járműként a muzsikájuk és hangszereik szolgálnak, üzemanyaguk pedig a játékosság, a fantázia és a jókedv. Az utazás hangszereken, dallamokon, szavak nélkül, a gesztusok és a pantomim nyelvén, fergeteges, sziporkázó humorral történik, miközben nem kímélik a nézők rekeszizmait. Méhes Csaba hazánk kiváló komikusa, pantomimművésze, a vizuális humor mestere a Brass in the Five rézfúvós kvintett tagjaival szövetkezik a produkcióban.

Maski Theatre (Ukrajna): Maski Cubed

2017. november 29., szerda

A világhírű Maski Theatre Odesszából érkezik Budapestre, hogy nevetéssel teli bő másfél órát és felhőtlen szórakozást kínáljon a magyar közönségnek. Az ukrán komikusok a január 8. és 14. között zajló XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál programjának résztvevőiként lépnek fel a Nemzeti Színházban. Hatalmas ötletparádét és számtalan komikus helyzetet vonultatnak fel a színpadon.

Ma, 2017 november 23-án, 11:30-kor a Fővárosi Nagycirkusz tűzfalavató műsort tartott az Almássy téren, amiben Európa legnagyobb cirkuszművészeti plakátját avatták Magyarországon. A tűzfal grafika a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál hirdetésére készült, amely eseménnyel nyílik meg a 250 esztendős modern cirkuszművészetről megemlékező 2018-as év ünnepségsorozata.

Budapest nemzetközi cirkuszfesztiválra készül! 2018. január 8-án, Budapesten nyílik meg az európai cirkuszművészet negyedévezredes ünnepe, a modern kori cirkusz megszületésének 250. jubileumi éve. Egész Európa egy éven át ünnepel majd, s a nyitóünnepségre a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, a Fővárosi Nagycirkuszban kerül sor.

Tűzfalavató műsor

2017. november 21., kedd

2017. november 23., csütörtök 11.30 órakor a Fővárosi Nagycirkusz tűzfalavató műsort tart az Almássy téren. A tűzfal grafikát felavatja Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere és köszöntőt mond Fekete Péter miniszteri biztos, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója. Az eseményen fellép a Circus Trike Band, és más cirkuszi mutatványok is láthatók. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Vásároljon bérletet a Fesztiválra! 2018 január 8. és 14. között kerül megtartásra a XII. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál, amire most több bérletcsomag közül is lehet választani:

A modern cirkusz születése

2017. november 06., hétfő

A modern cirkusz gyökerei egészen a 18. századi Angliáig nyúlnak vissza. Itt született meg ez az új, szórakoztatást forradalmasító műfaj. Philip Astleyt tartjuk a modern cirkusz megteremtőjének: elsőként ő ötvözte egy előadásban az állatidomítást, az ügyességi mutatványokat és a bohózatot, megteremtve ezzel a cirkuszművészet alapjait.

Hírlevél feliratkozás


  

Legolvasottabb híreink