XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál – 6. nap

2018. január 12., péntek

XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál – 6. nap

Holnap, január 13-án, szombaton az A-műsor látható a Fővárosi Nagycirkuszban 11:00 és 15:00 órakor!

15:00 órakor a Vártkert Bazárban fellép a PlanSHET PinUp, valamint a Quartet DEKRU Light Souls számukkal. A PlanSHET formáció 2016. márciusban alakult, hat, húszas évei legelején járó hölgy alkotja, mindannyian harmadéves hallgatók. Kreativitás, női báj, érzékenység jellemzik a szavak nélkül, vizuális humorra épülő játékukat. A másik csapatot, a Quartet DEKRU-t egy lány és három fiú alkotja, összeérett, ötletes, mozdulatukban kifejezett játékuk mesteri formája a közönség megnevettetésének. Az előadást egy szünettel játsszuk és kortól függetlenül mindenkinek ajánljuk!

 

Az "A" műsor fellépői:

Nyitókép

RICHTER FLÓRIÁN

lovasakrobata-szám
Magyarország

 

A 32. Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztivál Aranybohóc-díjasa lélegzetelállító lovasakrobata-produkcióval tiszteleg a 250 éves modern kori cirkuszművészet előtt a jubileumi ünnepségsorozat nyitórendezvényén, Budapesten. Nagyszabású műsorszámában fiával, Richter Kevinnel lép a porondra 22 káprázatos paripa kíséretében, a vágtázó lovakon bravúros mutatványokat hajtanak végre az arénában.


 

 

RIPPEL BROTHERS

handstand a levegőben 
Magyarország

 

A Rippel Brothers Akadémia növendékeivel együtt lép porondra a világhírű magyar testvérpár, akik immár 30 esztendeje hódítják meg a világ színpadait, ám emellett rendkívüli tudásukat több ezer fiatal tehetségnek adják át nap mint nap az Akadémia falai között. A fesztivál nyitószámában bemutatott produkciójuk a jövő szimbóluma: mesterek és tanítványok, a cirkuszművészet több generációja együtt lép az arénába, hogy lenyűgöző mutatványokkal hirdesse az átörökített tudás csodáját.

 

Versenyprogram

LAS BELLAS CHICAS

kínai rúdszám
Kuba

 

Az őserdők sejtelmes misztikumát idézi a 6 kubai lány kínai rúd produkciója, amelyben a rendkívüli kecsesség és hajlékonyság mellett megjelenik a vad, érintetlen ösztönvilág szenvedélye is. A Circo Nacional de Cuba társulatának tagjai a sportakadémia elvégzése után csatlakoztak a havannai cirkuszi vállalathoz, produkciójukkal bejárták egész Latin-Amerikát, s az elmúlt másfél évben Európát is meghódították különleges műsorszámukkal. Az Egyesült Királyságban hatalmas sikert arattak, a Kubai Cirkuszfesztiválon pedig előkelő helyezést értek el.

 

DUO CARDIO

perzs szám
Mexikó

 

Solène és Rodrigo tíz éve dolgozik együtt, 2010 óta Duo Cardio néven. Lenyűgöző bájjal és kacér játékossággal átszőtt produkciójuk különleges technikáját Vladimir Lissovskytól tanulták Mexikóban. Műsorszámukban, amelyet hosszú időn keresztül saját maguk fejlesztettek tovább, a klasszikus elemek fiatalos frissességgel párosulnak.

 

WITHOUT SOCKS

bohóctrió
Oroszország

 

Fiatalos lendület jellemzi az orosz bohóctrió tagjait, akik a bohócmesterség tradícióira támaszkodva építik fel újszerű, friss és nem utolsósorban rendkívüli humorral átszőtt performance-aikat. A csapat a moszkvai Idol fesztivál bronzdíjasa és a Nikulin Cirkusz különdíjasa (2017), a II. Izraeli Nemzetközi Cirkuszfesztivál ezüstdíjasa (2016), valamint „Az év bohóca” díj tulajdonosa (International Master Award, 2016).

 

AGUSTÍN VIGLIONE

Buborékszám

Argentína

Agustín tizennégy éves korában ismerkedett meg a bűvészettel, majd autodidakta módon fejlesztette magát. Később La Platában tökéletesítette tanulmányait, 18 éves korától dolgozik illuzionistaként, amellyel hazájában, Argentínában rendkívül népszerűvé vált. 2010-től varázsol óriásbuborékokkal, produkciójával több televíziós műsorban is fellépett. 2016-ban Mar del Platában mutatta be lélegzetelállító műsorszámát, majd meghívást kapott az Innovacirco Tigrou című összművészeti műsorába. Az avantgard stílusú, álomszerű cirkuszi-színházi show-ban artistaművészek, énekesek és táncosok közösen kápráztatták el a közönséget.

A zsűri bemutatása

DUO SOLYS

Handstand

Kuba

Ámulatba ejtő szerelmi történetet mutat be a porondon Tatiana és Hector, amely ötvözi Kuba vad szenvedélyét és Párizs laza eleganciáját. A pár 2010-ben alakította meg a Duo Solys-t, amellyel a legkiválóbb cirkuszokban mutatkoztak be a közönségnek Európa-szerte, három évig pedig a Ringling Bros and Barnum & Bailey Circus társulatának tagjai voltak.

 

NOMUNA

Hand voltige

Mongólia

Dzsingisz kán országának nomádjai két lenyűgöző műsorszámmal is meghódítják a közönséget a budapesti fesztiválon. A 12 főből álló, rendkívüli ritmusérzékkel és páratlan pontossággal rendelkező csapat 2013-ban alakult Erdene Nergui, a mongol nagycirkusz producerének vezetésével. Az elmúlt három esztendőben két nagydíjat, öt aranyérmet és egy ezüstdíjat is elnyertek kiemelkedő mutatványaikkal.

Szünet

DUO SUPKA

zsonglőrszám
Csehország

Futurisztikus világba kalauzol el bennünket a cseh zsonglőrpáros produkciója: a nem mindennapi szerkezetben egy új teremtmény születik a mester keze által, aki kivételes virtuozitással bánik a körülötte keringő labdákkal. Zdenek és Natalie mindketten cirkuszos családba születtek, Zdenek 14 évesen lépett fel egy pattogólabdás zsonglőrszámmal, Natalie 16 évesen kötéltáncosként dolgozott. 1999-ben Franciaországban találkoztak, majd közösen kialakítottak egy új előadásmódot, a "Steampunk stílust", amelyben egyesítik zsonglőrtechnikájukat Anett Simmen, német koreográfus ötleteivel.

 

ÁDÁM ÉS BENJAMIN

kínai rúdszám
Magyarország

A kínai rúdszám a cirkuszvilág egyik különleges zsánere, a torna és az akrobatika elemei egyaránt megjelennek a függőleges rúdon bemutatott produkcióban. Az artistáknak ebben a számban jelentős fizikai erőre, hajlékonyságra és állóképességre van szükségük.

 

RAFAŁ WALUSZ

bűvész
Lengyelország

Vigyázat, csalunk! A lengyel bűvész hihetetlen mutatványaira nincs racionális magyarázat. Megnyerő stílusa, páratlan ügyessége mindenkinek mosolyt csal az arcára, miközben a különböző dolgok láthatatlanul vándorolnak egyik helyről a másikra. Rafaeł illuzionista, előadóművész, show director. A cirkuszi iskola elvégzése után bejárta az egész világot, fellépett Oroszországban, Ukrajnában, Fehéroroszországban, Németországban, Franciaországban és Hollandiában, produkciójával hatalmas sikert aratott Kolumbiában, Ecuadorban, Peruban és Izraelben is. Tavaly művészeti vezetője volt Lengyelország egyik legnagyobb illuzionista show-jának, az "Illusionisci"-nek. A kétszeres díjnyertes bűvész a "Magic Badge" tulajdonosa, amellyel csak néhány kivételes bűvész büszkélkedhet.

 

HAMETOV FAMILY

gurtni
Üzbegisztán

A család összetartó erejét mutatja be a porondon a Hametov Family látványos levegőszámában a mindent elsöprő, szárnyaló szerelem első pillanataitól a gyermeküket óvó szülők gyengéd szeretetéig. A kettő, majd három akrobata festői képeket alkot a magasban, miközben játszi könnyedséggel dolgoznak a gurtnin. A Hametov Family több mint 15 esztendeje a taskenti üzbég nemzeti cirkusz társulatának tagja, Budapesten látható produkciójukat 2016-ban hozták létre.

 

WITHOUT SOCKS

bohóctrió
Oroszország

 

Fiatalos lendület jellemzi az orosz bohóctrió tagjait, akik a bohócmesterség tradícióira támaszkodva építik fel újszerű, friss és nem utolsósorban rendkívüli humorral átszőtt performance-aikat. A csapat a moszkvai Idol fesztivál bronzdíjasa és a Nikulin Cirkusz különdíjasa (2017), a II. Izraeli Nemzetközi Cirkuszfesztivál ezüstdíjasa (2016), valamint „Az év bohóca” díj tulajdonosa (International Master Award, 2016).

 

CHINESE NATIONAL ACROBATIC TROUPE

Diabolo
Kína

 

A hagyományos esernyőzsonglőröktől eltérően ebben a műsorszámban a harmonikus kínai kultúra gyökereiből bontakozik ki az elegáns emberlótusz pulzáló mozgásán keresztül a zsonglőrtudomány új dimenziója. Az esernyők szirmokként tündökölnek a remekbe szabott emberi kompozíció virágzásában, s hirdetik a kínai temperamentum lenyűgöző szépségét. A kínai csapat az Európa több nagyvárosában sikert aratott világhírű diabolo csoportszámát is bemutatja a fesztiválon.

Finálé

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a MACIVA Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink