A Budapest Kongresszusi Központ adott helyet a 2018. február 24-én megrendezett Pedagógus Expónak, ahová huszonnyolc országból érkeztek résztvevők az összefogás és összetartozás jegyében, hogy megosszák egymással tapasztalataikat, tanuljanak egymástól, valamint felhívják a figyelmet az értékközvetítés és az élményalapú pedagógia fontosságára. A kiállítók között a Fővárosi Nagycirkusz is jelen volt, hogy ismertesse az érdeklődők számára innovatív cirkuszpedagógiai programját.

Cirkuszpedagógia a Pedagógus Expón

2018. február 24., szombat

Ma, február 24-én, szombaton rendezik meg a Pedagógus Expót a Budapest Kongresszusi Központban, ahol a Fővárosi Nagycirkusz is képviseli magát a cirkuszpedagógiai programja bemutatásával. Standunk előtt a Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnázium növendékei lépnek fel.

2018. február 22-én, az első Magyar Parasport Napját országszerte számos rendezvénnyel, konferenciával és iskolai programmal ünnepelték, melyhez örömmel csatlakozott a Fővárosi Nagycirkusz, mely aznap délutáni, Győztesek karneválja című előadását a parasportolók tiszteletére rendezte.

2017 decemberében a Magyar Országgyűlés egyhangúlag elfogadta, hogy február 22-e a Magyar Parasport Napja. A Magyar Paralimpiai Bizottság ünnepi rendezvény sorozatához a Fővárosi Nagycirkusz is örömmel csatlakozott, éppen ezért 2018. február 22-én 16:30-kor díszelőadást tartottunk a parasportolók számára a Győztesek karneválja a cirkuszban műsorból. Az előadás megelőzően két videó segítségével emlékeztünk meg a Magyar Parasport Napjáról és a parasportolók hihetetlen teljesítményéről.

„A kultúra gyarapít!” Ezzel a címmel rendezett szakmai konferenciát az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Országház Felsőházi termében február 22-én. A konferencián a kultúra újra pozicionálása, a kultúra szerepe a nemzet gyarapodásában témakörben több neves előadó adott elő.

Holnaptól megkezdődnek a felvételik a Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnáziumban!

Aranyba öltözött asztronauták

2018. február 22., csütörtök

A többszörös fesztiváldíjas artistaművész, Ifj. Simet László csapatával újabb győzelmet aratott: a XI. Albacete Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, a The Astronauts című produkciójukért Arany-és különdíjjal jutalmazták őket. Ifj. Simet Lászlót fesztiválélményeiről és soron következő terveiről kérdeztük.

Az Asztanai Nagycirkusz nevében Erik K. Zholzhaksynov főigazgató részvétét fejezte ki porondmesterünk, Joó Tamás halála miatt. Nagyon szépen köszönjük a kedves szavakat az egész társulat nevében!

„Maskarások, bolondok
Rázzátok a kolompot!”

A mai rendhagyó órát Boldizsár Gizi tartotta, és ahogy előadásunk, úgy az óra témája is a karnevál, a farsang, és az álarcok világa volt. Az évnek ezen szakaszában sokan beöltözünk, hogy a népi hagyomány szerint elűzzük a teret, ezt a témát jártuk ma körbe a Fővárosi Nagycirkusz manézsában.

Ugye nem felejtettétek el? Mától vasárnappal bezárólag Stanislav Vysotskyi helyett Váradi Nándor negyedik generációs artistaművész lép fel zsonglőrszámával Győztesek karneválja a cirkuszban műsorunkban!

Ma este 18:00 órakor gyertyagyújtással emlékeztünk meg Joó Tamás porondmester kollégánkra és barátunkra a Fővárosi Nagycirkusz előtt. Emléke örökké velünk fog élni. Nyugodj békében, Tamás!

Béres Attila igazgató és Szabó Máté művészeti vezető részvétüket fejezték ki a Miskolci Nemzeti Színház társulata és vezetősége nevében porondmesterünk, Joó Tamás halála miatt. Köszönjük szépen a részvétet és kedvességet egész társulatunk nevében!

Hírlevél feliratkozás


  

Legolvasottabb híreink