Ugye nem felejtettétek el? Holnap díszvendégünk lesz Kovács László és Kovácsné Négyesi Katalin. Négyesi Katalin szülei artisták voltak, Kovács Lászlóval az Állami Artistaképző Intézetben ismerkedtek meg, ahol „Az öt Szirmai” nevű zsonglőrcsoport tagjaiként végeztek. 1974-ben Bulgáriában volt az első külföldi fellépésük, 1980-tól „Duo KOWY” néven léptek fel. Tempós magyaros zsonglőr, szteppzsonglőr és bűvészprodukciókkal járták Európa cirkuszait és varietéit. Az artistaéletet 1999-ben hagyták abba, hogy attól fogva bohócdoktorokként vidítsák fel a beteg gyermekeket.

Fekete Péntek alkalmából kizárólag a mai napon 30% kedvezményt adunk a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál utáni előadásunk, a Győztesek karneválja a cirkuszban című műsorunkra! Az akció kizárólag a mai napon, november 24-én, pénteken érvényes!

A Black Friday 30%-os kedvezmény és egyéb kedvezmények (pl. 25 %-os  csoportos kedvezmény) nem vonhatóak egybe!

Rendhagyó óra: Az adventi gyertyák titka

2017. november 23., csütörtök

"A király megértette a szegény cseléd szavait, már tudta, hogyha igazi fényt, melegséget akar érezni, ahhoz szeretettel kell megtölteni a szívét."

Pénztáros kollégát keresünk!

2017. november 23., csütörtök

Szereted a cirkusz világát? Van már tapasztalatod kereskedelemben? Ki akarod próbálni magad egy új környezeteben? Akkor nálunk a helyed!

Ugye nem felejtettétek el? November 26-án, vasárnap díszvendégünk lesz az idén 75 éves, Jászai Mari-díjas, Hortobágyi Károly-díjas és a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett Zsilák György „Fudi” zsonglőrlegenda, aki feleségével közösen bejárta az egész világot, 1974-ben, Londonban a brit királyi család előtt is felléptek. Pályája során a korábban említett díjak mellett elnyerte a Royal Command Performance díjat, az International Jugglers Association életmű díját, valamint az 1969-es Los Angelesi Zsonglőr Fesztiválon első helyezést ért el. Bár ő már 1997 óta nem aktív, a gyermekei, unokái folytatják ezt a hivatást.

Rendhagyó óra: Térgeometria a cirkuszban

2017. november 23., csütörtök

Holnap, november 24-én a 15 órai előadás után Számadó László tanár úr tart rendhagyó órát, aki idén augusztusban elnyerte a Szupertanár címet. Rendhagyó óráján a szabályos testek geometriájáról fog beszélni, arról, hogy ezek milyen szerepet töltenek be mindennapi világunkban, és hogy miket kell tudnunk róluk.

Fekete pénteki kedvezmény

2017. november 22., szerda

Fekete Péntek alkalmából november 24-én 30% kedvezményt adunk következő előadásunk, a Győztesek karneválja című műsorunkra! Most vegye meg ajándékát karácsonyra!

A Fővárosi Nagycirkusz is részt vesz a Magyar Hospice Alapítvány érdekében létrehozott adománygyűjtésben, amiből az ország számos színháza is kiveszi részét!

Cirkusz és közoktatás

2017. november 22., szerda

1991 óta november 22-e a magyar közoktatás napja, aminek célja, hogy felhívják az emberek figyelmét a közoktatás fontosságára és jelentőségére, elvégre az iskola a jövőbe vezető út első állomása. Ez egy olyan igazság, amivel mi is tisztában vagyunk, ezért kezdtünk rendhagyó óra címen cirkuszpedagógiai előadásokat tartani 2016 őszétől a Fővárosi Nagycirkuszban.

Mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk a hírt, hogy 2017 november 17-én, 58 éves korában elhunyt Kállay Géza irodalomtörténész, nyelvfilozófus, nyelvész, egyetemi tanár, Shakespeare-kutató, író, aki október 3-án a Fővárosi Nagycirkuszban tartott rendhagyó órát Shakespeare Rómeó és Júliája saját korában és ma címmel. Ezúton is szeretnénk részvétünket nyilvánítani a családnak, és hálásak vagyunk, amiért még a cirkusz közönsége hallhatta nagyszerű előadását a Rómeó és Júlia szereplőiről. Nyugodjék békében!

A Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon nyílik meg a jövőre 250 esztendős modern kori cirkuszművészet jubileumi évének nemzetközi ünnepségsorozata. Ennek alkalmából egy kiadvánnyal készülünk, amiben neves cirkuszművészekkel készítettünk interjút. Ezeket a cirkuszművészeket a 12. cirkuszfesztiválig mind díszvendégül látjuk egy-egy napra, amely során az arcképük is kikerül a Fővárosi Nagycirkusz aulájában.

Művészinterjú: Agustín Viglione

2017. november 20., hétfő

November 4-én volt a Csodagömb – Cirkuszi Nagykarácsony előadás premierje. Ebből az alkalomból egy mini-interjút készítettünk Agustín Viglione argentin buborékmágussal, aki 2010-től varázsol óriásbuborékokkal, produkciójával több televíziós műsorban is fellépett.

Hírlevél feliratkozás


  

Legolvasottabb híreink