Rómeó és Júlia a cirkuszban

2017. augusztus 16., szerda

Októberi műsorunkban – amelyet elsősorban az általános és középiskolás korosztály számára állítottunk össze –, egy-egy meghatározó alkotás szerepel a magyar és világirodalom témaköréből. Fazekas Mihály Lúdas Matyija, valamint Shakespeare Rómeó és Júliája a cirkuszművészet eszközeinek segítségével elevenedik meg a Fővárosi Nagycirkusz porondján, s az előadásokhoz kapcsolódóan minden napra tervezünk egy-egy különleges, interaktív rendhagyó órát a diákoknak.

Idén nyáron is hatalmas érdeklődés övezi a Fővárosi Nagycirkusz produkcióját: a tavalyi vízi cirkuszi sikerek után az Antarktisz gyermekei – Jégbe zárt cirkuszvilág előadásaira is alig lehet már jegyet kapni, sőt több időpontra már ki is tették a MINDEN JEGY ELKELT táblát.

Jótékonysági előadást tartottunk pénteken este a Fővárosi Nagycirkuszban a nyugdíjas artistaművészek és cirkuszi dolgozók támogatására. A megvásárolt belépőket Eötvös Tibor az Artistaművészek és Cirkuszi Dolgozók Szakszervezetének elnöke és Fekete Péter, a Nagycirkusz igazgatója köszönték meg a közönségnek az előadás kezdése előtt.

Ismét társulati buli készül. Szép hagyomány, hogy egy produkció elindításakor vagy a zárás előtt a siker megünneplésére a társulat összeül egy partira. A Jégbe zárt cirkuszvilág - Antarktisz gyermekei előadás zárása előtt augusztus 20-án ünnepel a Fővárosi Nagycirkusz társulata.

Miután a magyar jégkorong válogatott tesztelte le először a Fővárosi Nagycirkusz jégbe borult manézsát, 2017. augusztus 5-én az utánpótlásé volt a terep, a Hatvani Gigászok különböző korosztályú hokicsapatai tartottak korcsolya-és hokibemutatót a Fővárosi Nagycirkusz jéggel borított manézsában.

2017. augusztus 5-én a Fővárosi Nagycirkuszban, a világon egyedülálló módon ötödik alkalommal tartottak audionarrált bemutatót és előadást.

A Fővárosi Nagycirkusz az előadások akadálymentesítésének úttörője, a világon elsőként tettünk arra kísérletet cirkuszban, hogy vak és gyengénlátó sorstársaink számára is elérhetővé tegyük a cirkuszi produkciót. Augusztus 5-én az Antarktisz gyermekei – Jégbe zárt cirkuszvilág 11 órás előadásán Békés megyei vak és gyengénlátó vendégeinket vezetjük be a cirkuszi csodavilágba.

Id. Picard Vilmos életmű-interjú

2017. augusztus 03., csütörtök

Szekáry Zsuzsanna: Egy 1738-as dokumentum is bizonyítja, hogy a Picard család már akkor is artistaművészettel foglalkozott. Meséljen a családja történetéről.

Ismét fekete zászló leng a Fővárosi Nagycirkuszon

Ismét elment egy nagy öreg, a tavaly Tihany Cirkuszművészeti Életműdíjat kapott id. Picard Vilmos, mindannyiunk, az artistaszakma “Vili bácsi”-ja.

Nemzeti előadó-művészeti intézményünk, a Fővárosi Nagycirkusz valamennyi munkatársa nevében őszinte részvétemet és együttérzésemet fejezem ki a családnak.

Fekete Péter
igazgató

Ezen a héten szombaton, augusztus 5-én, 14:00 órától a Hatvani Gigászok különböző korosztályú hokicsapatai egy 30 perces korcsolya- és hokibemutatót tartanak a cirkusz jegén.

Augusztus 2-a a Roma Holokauszt emléknapja, az artisták is megálltak egy percre a Fővárosi Nagycirkuszban.

A Fővárosi Nagycirkusz ma esti előadásának második része a Roma Holokauszt áldozataira történő emlékezéssel kezdődik. 1944 augusztus másodikáról harmadikára virradó éjszaka számolták fel az auschwitz-birkenaui II/E cigánytábort, aminek során kivégezték az utolsó 3000 foglyot. Erre megemlékezve a mai előadás második része előtt egy perces csenddel emlékezünk meg az áldozatokra, majd Vadász Gábor a békéscsabai Jókai Színház roma származású színművésze elénekli a roma himnuszt a Fővárosi Nagycirkusz közönsége előtt.