Idén ünnepeljük a modern cirkuszművészet 250 éves évfordulóját. A világszerte zajló ünnepségsorozat először Budapesten, január 8. és 14. között, a XII. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon vette kezdetét. 250 év alatt a cirkuszművészet minden társadalmi réteghez eljutott, inspirációt és fejlődést hozva a többi művészeti ágba. Ezáltal is bizonyítva létjogosultságát, mert nem csak szórakoztat, hanem a kultúra szerves részét képezi, ezért a cirkuszművészet fennmaradása és ápolása közös társadalmi érdekünk.

Június 27-étől hétköznap megváltozott időpontban várja a Fővárosi Nagycirkusz Atlantic Flight – Nagy Cirkuszi Utazás című vízi cirkusz előadása! Szerdán és csütörtökön délután 17 órától, míg pénteken továbbra is 15 órától kezdődik előadásunk. Hétvégén a megszokott időpontokban, szombaton 11, 15 és 19 órától, vasárnap 11 és 15 órától látható a műsorunk!

Tegnap, június 18-án a Szolnoki Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány területén Szociális Cirkusztábort tartottunk a Magyar Zsonglőr Egyesület közreműködésével, mely során a cirkusz világával ismerkedtek a gyerekek.

A Fővárosi Nagycirkusz is jelen volt a számtalan kiállító – Fővárosi Állat- és Növénykert, Magyar Zene Háza, Néprajzi Múzeum, Szépművészeti Múzeum, Suhanj! Alapítvány, Vakok Intézete, Magyar Madármentők Alapítvány – között 2018. június 16-án, a Liget Budapest szervezésében létrejött ArtPark ingyenes családi napon, ahol a játékos ismeretterjesztés, az alkotás, az ügyességi feladatok, a zene, a képzőművészet és az állatok által az egész család értékes élményekkel gazdagodott.

Ma, június 16-án ünnepeljük a Zsonglőrködés Világnapját! Ezt az ünnepet eredetileg az Egyesült Államokban tartották a nyolcvanas években, mint Nemzetközi Zsonglőrnap, majd 1995-től az egész világon ünnepeljük, mint a Zsonglőrködés Világnapja!

A magyar artisztika fellegvára

2018. június 15., péntek

Két év múlva ünnepli hetvenedik évfordulóját a Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnázium. Cikkünk eme patinás intézmény múltját és jelenét foglalja össze.

Megmérettettek a jövő nevettetői

2018. június 14., csütörtök

Negyven év után, tavaly szeptemberben újra elindult a bohóc képzés a Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnáziumban Greifenstein János és Méhes Csaba vezetésével. A clown osztály első éves vizsgaelőadására látogattunk el 2018. június 13-án a Művésztelepre.

Gyere el szombaton a Városligetbe a Liget Budapest ArtPark ingyenes eseményére, és készíts magadról fényképet a Fővárosi Nagycirkusz sajtófala előtt! Töltsd fel ezt a képet a saját Facebook üzenőfaladra #artparkfnc hashtaggel és vegyél részt a Fővárosi Nagycirkusz játékában!

Június 16-án, szombaton 9:00 és 19:00 óra között a Városligetben megrendezett ArtPark eseményen részt vesz a Fővárosi Nagycirkusz is!

Dosov csoport interjú

2018. június 11., hétfő

Atlantic Flight – Nagy cirkuszi utazás műsorunk április 7-étől látható a Fővárosi Nagycirkuszban. A műsorban zsonglőr-, levegő-, gyorsöltöző- és fókaszámon kívül a Dosov csoport ugródeszkaszáma is látható. Egy interjú keretében Elena Dosovval beszélgettünk a Dosov csoport fellépéseiről.

Az egyik premieren, Budapesten Samuel Tétreault a 7 Fingers sztárja rendezésében fiatal magyar artistaművészek mutatják be egy hónapos munkájuk eredményét. A másik premieren, Észak-Olaszországban, Verona városában az ECA Európai Cirkusz Szövetség elnöksége előtt mutatja be vizsgaelőadását az Academia del Circo csapata. Európa két pontján egyidőben azonos szellemiséggel fiatalok alkotnak, üzenetet küldenek a világnak álmok megvalósításáról, egyensúlyról, életigenlésről. Samuel Tétreault darabját, a Rengeteget Budapesten a Sziget Fesztiválon láthatja Európa fiatal közönsége.

Belső utazás a „Rengetegben”

2018. június 09., szombat

Pénteken bemutattuk a MACIVA Művésztelepén a Rengeteg című cirkuszi előadásunkat, mely Samuel Tétreault, a világhírű kanadai 7 Fingers újcirkuszi társulat rendezőjének és a Baross Imre Artistaképző Intézet volt és jelenlegi harmad- és negyedéves diákjainak a közös együttműködésével jött létre. Köszönjük szépen a munkát a rendező Samuel Tétreault-nak, a jelmeztervező Camille Thibault-Bédardnak, és minden résztvevőnek! Az előadás megtekinthető lesz a Sziget Fesztiválon!

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a MACIVA Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink