Rómeó és Júlia, valamint a Lúdas Matyi a cirkuszban előadásaink után rendhagyó órákat tartunk, a rajtuk való részvétel feltétele az előadásra megváltott és kifizetett jegyek.

A két Vlagyimir, Putyin és Megyinszkij kultúráért felelős orosz miniszter nyitó szavaival indul a 2017 évi IDOL fesztivál aranynyomásos brosúrája. Rögtön a második lapon illusztris szakemberek között találjuk a Közép Európai Cirkuszművészeti Szövetség elnökének, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójának, Fekete Péternek a portréját.

Rómeó és Júlia, valamint a Lúdas Matyi a cirkuszban előadásaink után rendhagyó órákat tartunk, a rajtuk való részvétel feltétele az előadásra megváltott és kifizetett jegyek.

Rómeó és Júlia, valamint a Lúdas Matyi a cirkuszban előadásaink után rendhagyó órákat tartunk, a rajtuk való részvétel feltétele az előadásra megváltott és kifizetett jegyek.

Az oktatásé lesz a főszerep ősszel a Fővárosi Nagycirkuszban: az általános iskolásoknak a Lúdas Matyi produkcióval, a középiskolásoknak a Rómeó és Júlia cirkuszra adaptált változatával készülnek - mondta el Fekete Péter, az intézmény igazgatója, a cirkuszművészet megújításáért felelős kormánybiztos az MTI-nek kedden.

Maszlovics Károly (1936. április 12. - 2017. augusztus 22.) magyar artista, légtornász volt.

Édesapja szintén légtornász volt, akivel a "2 Ramwells" közös produkciójuk által váltak híressé. A tradíciót folytatva először testvérével, majd feleségével Marikával mutatták be légtornász produkciójukat.

A kazah cirkuszművészet intézményei és a magyar nemzeti előadó-művészeti intézmény, a budapesti Fővárosi Nagycirkusz rendkívül erős együttműködést alakított ki az elmúlt évek során.

Idén szeptemberben, negyven év elteltével újra indul bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-Művészeti Szakgimnáziumban, amely kétéves, érettségire épülő, nappali tagozatos képzésben zajlik majd. Ennek kapcsán beszélgettünk az induló osztály osztályfőnökeivel, Greifenstein Jánossal és Méhes Csabával, hogy mi a jó bohóc ismérve, illetve a bohóc helyéről a világunkban.

Idén szeptemberben, negyven év elteltével újra indul bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-Művészeti Szakgimnáziumban, amely kétéves, érettségire épülő, nappali tagozatos képzésben zajlik majd.

Ennek kapcsán kérdeztük Balog Ibolya artistát, Zoboky Zoltán (Zozo bohóc) édesanyját és Christian Folcót, a Varsói cirkuszfesztivál Arany Bohóc díjának nyertesét, hogy a bohóc szakmát el lehet-e sajátítani vagy születni kell rá?

Tegnap, augusztus 27-én, vasárnap véget ért a Jégbe zárt cirkuszvilág - Antarktisz gyermekei előadásunk. A műsor hatalmas sikert aratott látogatóink körében, augusztusban végig telt házas előadásokat tartottunk. A tavaly nyári Vízi cirkusz – Atlantisz gyermekei a Fővárosi Nagycirkusz elmúlt 25 évének legeredményesebb produkciója mind bevétel, mind a nézők visszajelzése alapján. Azt hittük, ezt az eredményt már nem lehet elérni, de örömünkre a Jégbe zárt cirkuszvilág is telt házzal zárult, így méltó folytatása volt a tavalyi műsorunknak.

A Fővárosi Nagycirkusz Hungária úti művésztelepén napok óta folynak a felvételik. Vasárnap az újonnan induló clown/bohóc kurzus jelentkezői dolgoztak együtt. A felvételin a jelölteknek először csoportos munka keretében kellett számot adniuk improvizációs készségükről, együttműködési, a csapathoz való alkalmazkodási, és koncentrációs képességeikről. Az egyéni maghallgatásokon a különleges képességekről, hangszeres, artistaművészeti, akrobatikus és színészi tudásról adtak számot a felvételizők.

Számadó tanár úr díjazott lesz!

2017. augusztus 26., szombat

Cirkuszművészek, cirkuszrajongók, szavazzatok SZÁMADÓ tanár úrra!

A divany.hu szupertanár döntőseibe bekerült Számadó László matematika tanár is, aki nem egyszer tartott már kiváló rendhagyó matekórákat a Fővárosi Nagycirkuszban.

Kérjük, hogy szavazatotokkal támogassátok őt! Itt tudtok szavazni!