December 16-án, vasárnap rendezik meg a Jónak lenni jó! jótékonysági kampányt, amelyhez immár negyedik alkalommal csatlakozott a Fővárosi Nagycirkusz. Az intézmény nem csak egyik fő külső helyszínéül szolgál az eseménynek, de egy felajánlással is támogatja a kezdeményezést: Kristóf Krisztián artistaművész cilinderét a tavasszal bemutatásra kerülő Dumbo című filmből 50 000 forint kikiáltási áron árverésre ajánljuk fel!

Ismét élménydús audionarrált előadást tartottak vak és gyengénlátó társaink számára 2018. december 13-án, a Fővárosi Nagycirkuszban. A 15 órakor kezdődő Szikramanók – Karácsonyi kaland a cirkuszban című, Tatár Bianka színésznő által narrált előadást kulisszajárás előzte meg, melynek során vak és gyengénlátó társaink megismerkedtek az előadásban fellépő művészekkel és az általuk használt rekvizitekkel, ezáltal „betapintást” nyertek az előadás kulisszatitkaiba.

2018. december 11-én, a Fővárosi Nagycirkuszban tartotta karácsonyi összejövetelét az idős artistaművészek számára a Magyar Artistaművészek és Cirkuszi Dolgozók Szakszervezete. Az ebéddel egybekötött összejövetelen kiosztásra kerültek a jótékonysági előadásról befolyt összegek.

A Családok éve programsorozat keretében az Élményszerzés közösen elnevezésű rendezvényről tartottak sajtótájékoztatót 2018. december 12-én a Fővárosi Nagycirkusz manézsában. A sajtótájékoztatón részt vett dr. Illés Boglárka az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára, Buncsik Ildikó a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének igazgatója, dr. Borsós Beáta a MACIVA Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és Fazekas Zsuzsa, a József Attila Színház művelődési főtitkára.

December 13-án, csütörtökön és december 14-én, pénteken ismét audionarrált előadást tartunk vak és gyengénlátó társaink számára a Fővárosi Nagycirkuszban! Mindkét alkalommal 150-150 főt látunk vendégül a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületéből 15 órakor kezdődő Szikramanók – Karácsonyi kaland a cirkuszban előadásunkon, amit mindkét alkalommal 14 órától kulisszajárás előz meg.

2018. december 10-én kilencedik alkalommal került megrendezésre a Magyar Teátrum Díjátadó Gála a Nemzeti Színház nagyszínpadán, amelyben felléptek a Fővárosi Nagycirkusz Szikramanók – Karácsonyi kaland a cirkuszban előadásának artistaművészei is.

A Fővárosi Nagycirkusz elkötelezett a nemes ügyek iránt, ezért immár negyedik alkalommal csatlakozik 2018. december 16-án, vasárnap, a Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányhoz, melynek keretében egész napos programokkal várják az érintetteket és az érdeklődőket.

Rendhagyó énekóra a cirkuszban!

2018. december 10., hétfő

December 14-én, pénteken 13:45-kor rendhagyó énekórát tartunk a Fővárosi Nagycirkusz emeleti aulájában aznapi Szikramanók – Karácsonyi kaland a cirkuszban előadásunk előtt! A rendhagyó óra során Kardos Katalin, a Fővárosi Nagycirkusz cirkuszpedagógiai koordinátora beszélget a kisvárdai Szent György Görögkatolikus Általános Iskola kórusával, akik utána énekükkel már előadás előtt megteremtették az ünnepi hangulatot!

Képforrás: nyirgokat.hu

Tegnapi, december 7-i Szikramanók – Karácsonyi kaland a cirkuszban előadásunkat megtisztelte jelenlétével Dorit Rudnick, a Fővárosi Nagycirkuszt 1908-ban áthelyező és felújító Beketow Mátyás ükunokája, aki ebből az alkalomból elhozta nekünk a családi cirkuszi fotóit is, amit beszkenneltünk a Fővárosi Nagycirkusz archívuma számára. Dorit Rudnick pedagógus, akárcsak közvetlen családtagjai, ám számára a cirkusz mindig is egy különleges helyet jelent, amit azt tegnap a fényképeivel bizonyította is.

December 7-én, 16:00 órakor Szentendrén, a Vujcsics Tihamér Zeneiskolában a Hangszerátadó ünnepség országos rendezvénysorozat keretében fellépett Alton Sophie handstand számával, valamint Vajda Gergely hegedűművész, amellyel a cirkuszművészet a magyar zenei kultúra előtt tisztelgett.

Folyamatos nemzetközi érdeklődés övezi a magyar cirkuszművészet megújulását világszerte. A jelentős szakmai munkának, artistaművészeink világsikereinek, a megújulási folyamatoknak, valamint a nemzeti kulturális életben elfoglalt helyének köszönhetően hazánk cirkuszművészete követendő példaként szolgálhat más nemzetek számára is. A legendás Circus Roncalli alapítója és tulajdonosa, Bernhard Paul tett látogatást a napokban Fekete Péter kultúráért felelős államtitkárnál, hogy a magyar tapasztalatokról, valamint a cirkuszművészet jövőjéről folytassanak eszmecserét. 

2018. december 10-én, 18 órától, kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Teátrum Díjátadó Gála a Nemzeti Színház nagyszínpadán, a Magyar Teátrumi Társaság 10 éves fennállása alkalmából rendezett jubileumi közgyűlés után. A változatos műsorban fellépnek a Fővárosi Nagycirkusz Szikramanók – Karácsonyi kaland a cirkuszban előadásának artistaművészei is.

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a MACIVA Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink