250 év, 25 neves cirkuszművészeti életmű - Eötvös György

2017. december 04., hétfő

250 év, 25 neves cirkuszművészeti életmű - Eötvös György

2018-ban a modern kori cirkuszművészet 250. évfordulóját világszerte ünneplik majd, de elsőként a nemzetközi ünnepségsorozat Magyarországon veszi kezdetét, a január 8-a és 14-e között megrendezésre kerülő XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon. Eme jubileumi évfordulóra jelenik meg a Magyar Cirkusz és Varieté megbízásából készült könyv első része, amelyben neves magyar artistaművészek életműinterjúit olvashatják a cirkuszművészet rajongói. A könyv átfogó betekintést nyújt az artistaművészek zárt és izgalmas világába, fellebbenti a fátylat a kulisszatitkokról, fájdalmakról és sikerekről, akaraterőről és kitartásról, valamint olyan emberi sorsokról, melyek mindannyiunk számára példaértékkel bírnak. Eme jeles művészeket ezért december végéig egy-egy előadáson, életművük előtt tisztelegve, díszvendégül látja a Fővárosi Nagycirkusz. 

2017. december 1-jén Eötvös Györgyöt, a világhírű Astorelli gumiasztalcsoport tagját és a MACIVA volt művészeti vezetőjét láttuk vendégül a díszpáholyban, a 15 órakor kezdődő Csodagömb – Cirkuszi Nagykarácsony című előadásunkon, ahol felkonferálását követően a kivetítőn megjelentek életének meghatározó pillanatai fotók és videók formájában. Életműve előtt a teltházas műsor közönsége vastapssal adózott. Az előadás szünetében ünnepélyes keretek között elhelyezte fotóját a cirkusz aulájában, ahol így nyilatkozott: „A lányom, Eötvös Krisztina, a vejem, Richter Szebasztián, az Astorelli csoport tagja, Eötvös Nándor, Varjasi László, a MACIVA volt vezérigazgatója és a barátaim kísértek el erre a szórakoztató, klasszikus cirkuszi előadásra. Nagyon szépen köszönöm ezt a csodálatos meglepetést és a szép virágcsokrot! Nagyon megható volt, hogy annyi év után ismét engem ünnepelt a közönség. Nagyszerű dolognak tartom, hogy figyelmet szentelnek az idős artistáknak, akik oly sokat tettek Magyarország kultúrájának népszerűsítéséért. Az egész artistatársadalom köszönettel tartozik a Fővárosi Nagycirkusz munkatársainak, amiért annyit dolgoznak azért, hogy az utókor számára is fennmaradjon a nevünk és a munkásságunk a készülő kiadványnak köszönhetően.”

Szekáry Zsuzsanna

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a MACIVA Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink