Audio-narrált előadások a Fővárosi Nagycirkuszban december 6-án és 7-én!

2017. december 04., hétfő

Audio-narrált előadások a Fővárosi Nagycirkuszban december 6-án és 7-én!

A Fővárosi Nagycirkusz az előadások akadálymentesítésének úttörőjeként a világon elsőként tett arra kísérletet cirkuszban, hogy vak és gyengénlátó sorstársaink számára is elérhetővé tegye a cirkuszi produkciót. December 6-án és 7-én 150-150 vak és gyengénlátó embertársunk élvezheti a kulisszajárással, eszközpróbával és narrációval egybekötött Csodagömb – Cirkuszi Nagykarácsony előadást. Az előadást megelőzően Tarsoly Krisztina színművésznő közreműködésével a látogatók megismerkedhetnek a cirkuszi térrel, manuálisan érzékelhetik a cirkuszi környezetet. Találkozhatnak a fellépőkkel, megtapinthatják az előadás eszközeit, kellékeit.

Az előadás alatt mobil audio-rendszerrel kommunikálnak – egyik fülön keresztül a narrátor beszél, a másik fül szabadon van hagyva –, Tarsoly Krisztina bemutatja az előadás körülményeit, hangulatát, majd folyamatosan, impulzív módon közvetíti számukra az eseményeket. Az előadás szünetében, valamint utána megbeszélik az ismeretlen elemeket és fogalmakat, hogy teljeskörű élményt nyújthassanak a vak és gyengénlátó vendégeknek.

A cirkuszi narrálás során alaposabb előzetes személy- és kellékismertetés szükséges, valamint a műsorszámokat, zsánereket is előzetesen kell részletesen ismertetni. A közvetítés folyamatos, szinte 100%-os az előadás teljes időtartama alatt, amely során a narrátor egy térben van a nézővel és az előadással. A narrátor feladata – a színházi neutrális közvetítéssel szemben – a cirkuszban az impulzív, kifejező, élménydús leírása a produkciónak.

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a MACIVA Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink