250 év, 25 neves cirkuszművészeti életmű - Krately Vilmos

2017. december 05., kedd

250 év, 25 neves cirkuszművészeti életmű - Krately Vilmos

2018-ban a modern kori cirkuszművészet 250. évfordulóját világszerte ünneplik majd, de elsőként a nemzetközi ünnepségsorozat Magyarországon veszi kezdetét, a január 8-a és 14-e között megrendezésre kerülő XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon. Eme jubileumi évfordulóra jelenik meg a Magyar Cirkusz és Varieté megbízásából készült könyv első része, amelyben neves magyar artistaművészek életműinterjúit olvashatják a cirkuszművészet rajongói. A könyv átfogó betekintést nyújt az artistaművészek zárt és izgalmas világába, fellebbenti a fátylat a kulisszatitkokról, fájdalmakról és sikerekről, akaraterőről és kitartásról, valamint olyan emberi sorsokról, melyek mindannyiunk számára példaértékkel bírnak. Eme jeles művészeket ezért december végéig egy-egy előadáson, életművük előtt tisztelegve, díszvendégül látja a Fővárosi Nagycirkusz.

2017. december 3-án Krately Vilmos egyensúlyozó-művészt és zenebohócot láttuk vendégül a díszpáholyban, a 15 órai Csodagömb-Cirkuszi Nagykarácsony című előadásunkon, ahol felkonferálását követően a kivetítőn megjelentek életének meghatározó pillanatai fotók és videók formájában. Életműve előtt a teltházas műsor közönsége vastapssal adózott. Az előadás szünetében ünnepélyes keretek között elhelyezte fotóját a cirkusz aulájában, ahol így nyilatkozott: „A feleségem, a barátaim, köztük az M1 volt sajtóreferense, egy újságíró, az artista kollégáim, valamint az Utazó Budapest Nagycirkusz tulajdonosai, az Ádám család kísértek el erre a rendhagyó előadásra. Nagy örömmel töltött el, hogy nem csak magamat, de a családtagjaimat is viszont láttam a kivetítőn. Bár én a manézson kívül zavarba jövök, ha rám terelődik a figyelem, de nagyon jól esett, hogy én lehettem a Fővárosi Nagycirkusz mai díszvendége. Az idős artistaművészekről szóló kiadvány egy nagyszerű kezdeményezés, köszönöm, hogy a részese lehetek.”

Szekáry Zsuzsanna

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a MACIVA Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink