250 év, 25 neves cirkuszművészeti életmű – Graeser Józsefné Betti és Graeser József „Dodi”

2018. január 02., kedd

250 év, 25 neves cirkuszművészeti életmű – Graeser Józsefné Betti és Graeser József „Dodi”

2018-ban a modern kori cirkuszművészet 250. évfordulóját világszerte ünneplik majd, de elsőként a nemzetközi ünnepségsorozat Magyarországon veszi kezdetét, a január 8 és 14 között megrendezésre kerülő XII. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon. Eme jubileumi évfordulóra jelenik meg a Magyar Cirkusz és Varieté megbízásából készült kiadvány első része, amelyben neves magyar artistaművészek életmű-interjúit olvashatják a cirkuszművészet rajongói. A kiadványok átfogó betekintést nyújtanak az artistaművészek zárt, és izgalmas világába, fellebbentik a fátylat a kulisszatitkokról, fájdalmakról és sikerekről, akaraterőről és kitartásról, valamint olyan emberi sorsokról, amik mindannyiunk számára példaértékkel bírnak. Eme jeles művészeket ezért december végéig egy-egy előadáson, életművük előtt tisztelegve, díszvendégül látja a Fővárosi Nagycirkusz.

2017. december 22-én, Graeser József „Dodit” és feleségét, Graeser Józsefné Betti akrobatákat láttuk vendégül a díszpáholyban a 19 órai Csodagömb-Cirkuszi Nagykarácsony című előadásunkon, ahol felkonferálásukat követően a kivetítőn megjelentek életük meghatározó pillanatai fotók és videók formájában. Életművük előtt a teltházas műsor közönsége vastapssal adózott. Az előadás szünetében ünnepélyes keretek között elhelyezték fotóikat a cirkusz aulájában, ahol Graeser József, a Fővárosi Nagycirkusz cirkuszszakmai vezetője így nyilatkozott: „A fiunk a barátnőjével, és a feleségem unokatestvére a lányával kísértek el minket erre az izgalmas, klasszikus cirkuszi előadásra, de több régi kollégánk is tiszteletét tette. Nagy meglepetés volt számunkra, amikor a felkonferálásunkkor az összes műsorban fellépő artista bejött, és ők is megnézték az életművünkről készült összeállítást. Nagyon meghatódtunk, felemelő érzés volt ismét részesülni a közönség szeretetében. Köszönjük ezt a szép estét, nagyszerűen éreztük magunkat!”

Szekáry Zsuzsanna

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a MACIVA Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink