250 év, 25 neves cirkuszművészeti életmű - Eötvös József és Eötvös Józsefné

2018. január 02., kedd

250 év, 25 neves cirkuszművészeti életmű - Eötvös József és Eötvös Józsefné

2018-ban a modern kori cirkuszművészet 250. évfordulóját világszerte ünneplik majd, de elsőként a nemzetközi ünnepségsorozat Magyarországon veszi kezdetét, a január 8 és 14 között megrendezésre kerülő XII. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon. Eme jubileumi évfordulóra jelenik meg a Magyar Cirkusz és Varieté megbízásából készült kiadvány első része, amelyben neves magyar artistaművészek életmű-interjúit olvashatják a cirkuszművészet rajongói. A kiadványok átfogó betekintést nyújtanak az artistaművészek zárt, és izgalmas világába, fellebbentik a fátylat a kulisszatitkokról, fájdalmakról és sikerekről, akaraterőről és kitartásról, valamint olyan emberi sorsokról, amik mindannyiunk számára példaértékkel bírnak. Eme jeles művészeket ezért december végéig egy-egy előadáson, életművük előtt tisztelegve, díszvendégül látja a Fővárosi Nagycirkusz.

2017. december 28-án, Eötvös József és Eötvös Józsefné artistaművészeket láttuk vendégül a díszpáholyban a 15 órai Csodagömb-Cirkuszi Nagykarácsony című előadásunkon, ahol felkonferálásukat követően a kivetítőn megjelentek életük meghatározó pillanatai fotók és videók formájában. Életművük előtt a teltházas műsor közönsége vastapssal adózott. Az előadás szünetében ünnepélyes keretek között elhelyezték fotójukat a cirkusz aulájában, ahol így nyilatkoztak: "A családunk kísért el minket erre a csodálatos előadásra: a fiunk, Eötvös Loránd, az Eötvös Cirkusz igazgatója a feleségével és a gyermekeivel, a lányunk Susy a férjével és az unokáink, összesen tízen voltunk. Nagy megtiszteltetés volt az egész család számára, hogy egy ilyen szép előadás keretében megemlékeztek rólunk a Fővárosi Nagycirkuszban. Nagyon meghatódtunk, köszönjük a közönség és a cirkusz személyzetének a szeretetet, amivel körülvettek minket. Köszönettel tartozunk azért a nagyszerű kezdeményezésért is, hogy az idős artisták életműve fennmarad az utókor számára, a róluk szóló kiadványoknak köszönhetően." 

Szekáry Zsuzsanna

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a MACIVA Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink