Magyar győztes a 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon

2014. január 13., hétfő

Magyar győztes a 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon

 A Richter csoport a fesztivál történetének első magyar győztese

Véget ért a 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál versenyprogramja. Az óriási szakmai és közönségsikert aratott jubileumi cirkuszfesztiválon a fantasztikus lovas akrobata produkciót bemutató Richter csoport győzött. A fesztivál 1996 óta íródó történetében még soha nem volt arra példa, hogy magyar artista vehesse át az Arany Pierrot díjat. A Casselly család Budapesten is a csúcsra ért, és a négy fordulatos szaltóval ékesített elefánt akrobata szám szintén fesztivál győztes lett. A kínai cirkuszművészet egyik legkiválóbb akrobata produkcióját is arany díjjal jutalmazta a zsűri, a Quingdao csoport lélegzetelállító rúdakrobata száma a fesztivál harmadik arany díját érdemelte ki.

Nagy sikert ért el a másik magyar szám, a Simet László által bemutatott óriás szemafor produkció is. A kiváló kötéltáncos Ezüst Pierrot díjban részesült, és a Maciva Cirkuszművész Életmű Különdíját is átveheti. Ezüst díjat nyert továbbá a Trio Stoian rúdakrobata csoport, a brazil Super Silva plafonakrobata száma, az Ambra és Yves Nicols légtornász duó. A Rozgoszcirk kiváló cirkuszművészeit is nagyra értékelte a zsűri: a Stynka csoport látványos és virtuóz rúdakrobata száma Bronz Pierrot díjban részesült.

 

Ny 1kicsi
Ny 7 Kicsi
Ny2
Ny3kicsi
Ny4kicsi
Ny5kicsi
Ny 11 Kicsi
Ny 15 Kicsi
Ny 16 Kicsi
Ny 3 Kicsi
Ny 6 Kicsi
Ny 9 Kicsi

 

fotó: www.borzfoto.hu

 

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink