Cirkuszparádé

2014. április 04., péntek

Cirkuszparádé

Ismét érkezik a tavaly nagy sikert aratott parádé

A Cirkusz Világszövetség kezdeményezésére 2008 óta minden évben, április hónap harmadik szombatján tartják a cirkusz világnapját azzal a céllal, hogy a cirkuszbarátok rendkívüli cirkuszélményekkel gazdagodhassanak, bepillantást nyerhessenek a cirkuszművészet közönség elől elzárt, rejtelmes világába.

A több évszázada hódító cirkusz népszerűségét gazdag tradícióinak is köszönheti. 19. századba visszanyúló hagyomány például, hogy a városba érkező vándorcirkuszi társulatok díszes menetben vonulnak végig az utcákon. Ez a szokás Amerikából indult, és hosszú évtizedek óta nagy népszerűségnek örvend Európa nagyvárosaiban is.

A Cirkuszok Világnapján ismét felelevenítjük a régi hagyományt és április 19-én 13.30 órakor a Fővárosi Nagycirkusz elől útnak indítjuk a tavaly már nálunk is nagy sikert aratott Cirkuszparádét.

A színes, látványos parádén felvonulnak díszes járművek, kosztümös artistanövendékek, gólyalábasok, állatok, a Circus Classicus című új műsorunk teljes társulata. A pompás menet egészen a Hősök teréig vonul, majd visszatér a cirkusz elé, ahol igazi kedvcsináló szabadtéri cirkuszi műsor veszi kezdetét.

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink