Művészinterjú: Yan Sokolovskyy & Maria Ilienko

2018. február 12., hétfő

Művészinterjú: Yan Sokolovskyy & Maria Ilienko

Új műsorunk, a Győztesek karneválja a cirkuszban premierjét január 19-én tartottuk, amit a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál legjobb, díjnyertes produkcióiból állítottuk össze. Ma Yan Sokolovskyy-val és Maria Ilienkóval készítettünk interjút arról, mi a véleményük Budapestről és miért egy biciklis számot választottak.

 

1. Hogy tetszik Budapest?

Nagyon tetszik nekünk, egy gyönyörű és nagymúltú város. Nem először vagyunk Budapesten. Szeretünk sétálni a városban. Már megnéztük a Várat, a Parlamentet, és a központban is voltunk.

2. Hogy érzitek Magatokat a Fővárosi Nagycirkuszban?

Nagyon tetszik, nem olyan jellemző Európában, hogy egy ország kőcirkusszal rendelkezzen. Nagyon kényelmes és elégedettek vagyunk a körülményekkel.

3. Mi a véleményetek a műsorról?

Nagyon tetszik, egy nagyon érdekes műsornak tartjuk, ahol minden megy zökkenőmentesen.

4. Hogy jött az ötlet, hogy biciklivel lépjetek fel?

Yan: Profi biciklis vagyok, mindig is vonzott a sport, tizenöt évig világbajnokságokon és más versenyeken vettem részt. Öt éve jöttem a cirkusz világába, mert a bicikli trükkök jól mutatnak a porondon. Azonban ennek is megvan a maga veszélye, néha a bicikli alkatrészek eltörnek. Évente egyszer-kétszer kicserélem a bicikli alkatrészeket vagy magát a biciklit. De néha az adott alkatrész hibás vagy rosszminőségű. Újat vásárolsz, és két hét alatt eltörik. Ez történhet a porondon is, kétszer már megesett velem a karrierem során. Egyszer a fellépésem elején elszakadt a lánc, másodjára pedig a villa tört el, és nagyon kínos volt, mert pont ugrás közben esett meg.

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a MACIVA Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink