Ifj. Simet László köszöntése a Fővárosi Nagycirkuszban

2018. március 12., hétfő

Ifj. Simet László köszöntése a Fővárosi Nagycirkuszban

2018-ban a modern kori cirkuszművészet 250. évfordulóját világszerte ünneplik. Elsőként a nemzetközi ünnepségsorozat Magyarországon vette kezdetét, a január 8. és 14. között megrendezésre került nagysikerű XII. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon. Eme jubileumi évforduló alkalmából a Magyar Cirkusz és Varieté megbízásából kiadványok készülnek, amelyekben neves magyar artistaművészek életmű-interjúit olvashatják a cirkuszművészet rajongói. A kiadványok átfogó betekintést nyújtanak az artistaművészek zárt, és izgalmas világába, fellebbentik a fátylat a kulisszatitkokról, fájdalmakról és sikerekről, akaraterőről és kitartásról, valamint olyan emberi sorsokról, amik mindannyiunk számára példaértékkel bírnak. Eme jeles művészeket ezért egy-egy előadáson, életművük előtt tisztelegve, díszvendégként vendégül látja a Fővárosi Nagycirkusz.

2018. március 10-én, Ifj. Simet László többszörös fesztiváldíjas kötéltáncos artistaművész volt a díszpáholy vendége, aki a világ minden táját bejárta egyedülálló kötéltánc, halálkerék és szemafor produkciójával. A 15 órai Győztesek karneválja a cirkuszban című előadásunkon felkonferálását követően a kivetítőn megjelentek életének meghatározó pillanatai fotók és videók formájában. Életműve előtt, a teltházas műsor közönsége vastapssal adózott. Az előadás szünetében, ünnepélyes keretek között elhelyezte fotóját a cirkusz aulájában, ahol így nyilatkozott: „A szüleim, Id. Simet László és Czetl Magda artisták, a feleségem Simet Olga és a kislányom Liza kísértek el erre a nagyon szép, klasszikus cirkuszi előadásra. Nagyon tetszett a műsor, gratulálok a rendezésért Graeser Józsefnek. Köszönjük a szívélyes fogadtatást, nagyon meghatódtam. Büszkeséggel tölt el, hogy részese lehetek a Fővárosi Nagycirkusz díszvendég programjának, és hogy bekerültem az artistaművészekről szóló kiadványba. Köszönjük ezt a szép gesztust Fekete Péter igazgató úrnak és a MACIVA munkatársainak.”

Szekáry Zsuzsanna

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a MACIVA Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink