Porond Ifjú Csillaga díjat kapott Ádám Krisztián artistaművész

2018. március 16., péntek

Porond Ifjú Csillaga díjat kapott Ádám Krisztián artistaművész

Ma, március 16-án a Circus America nyíregyházi előadásán dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Fekete Péter miniszteri biztos, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója, valamint Eötvös Tibor artistaművész, az Artistaművészek és Cirkuszi Dolgozók Szakszervezetének elnöke ünnepélyes keretek között átadták a Nyíregyházán vendégszereplő Ádám Krisztián artistaművésznek a Porond Ifjú Csillaga díjat. 

A 24 esztendős fiatal művész a híres magyar többgenerációs Ádám cirkuszdinasztia tagja. Szakmai tanulmányait részben szüleitől, részben autodidakta módon sajátította el. 15 esztendős volt, amikor a Fővárosi Nagycirkusz műsorában látott egy magasdrót-számot, amely olyan hatással volt rá, hogy eldöntötte, ő is e műfajnak szenteli az életét.

Keményen dolgozott, amíg olyan magas szintre fejlesztette fel tudását, hogy ma már nincs olyan mutatvány, amit ne tudna bemutatni a dróton. Fiatalos, lendületes műsorszámaiban biztosító kötél és háló nélkül, rendkívüli egyensúlyérzékkel megy végig a magasban kifeszített dróton egykerekű biciklivel, karikán, magabiztosan ugrókötelezik, valamint a dróton elhelyezett széken ülve, majd állva egyensúlyoz.

2014-ben hatalmas közönségsikerrel mutatkozott be a 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál „Magyar Műsorában”, majd két hónapon keresztül a Fővárosi Nagycirkusz műsorában lépett porondra. Produkciójával bejárta a világot, fellépett Hollandiában, Franciaországban, Németországban, Bulgáriában és Romániában is.

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink