Sajtótájékoztató az Atlantic Flight – Nagy Cirkuszi Utazás vízi cirkusz előadásról

2018. március 29., csütörtök

Sajtótájékoztató az Atlantic Flight – Nagy Cirkuszi Utazás vízi cirkusz előadásról

Ma, 10 órakor sajtótájékoztatót tartottunk, aminek témája következő műsorunk, az Atlantic Flight – Nagy Cirkuszi Utazás vízi cirkusz volt, ami április 7-étől látható a Fővárosi Nagycirkuszban. A sajtótájékoztatón részt vett Fekete Péter miniszteri biztos, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója, Graeser József „Dodi”, a cirkusz szakmai vezetője, Axt Elizabeth artistaművész, Szakál László zenekarvezető, karmester, valamint Varga László porondmester.

– Két évvel ezelőtt hatalmas kísérletbe kezdett a Fővárosi Nagycirkusz, hiszen az az új cirkuszművészeti központ, amiről álmodunk, annak különleges porondjának, különleges manézsának kell lennie – nyilatkozta Fekete Péter. – Egy gombnyomásra lesüllyed a manézs, és helyette egy vízzel teli medence jön létre. Egy gombnyomásra lemegy a manézs, és helyette egy jégmanézs jelenik meg. Ahhoz, hogy tudjuk, hogy működik, ehhez két évvel ezelőtt egy vízi cirkuszt építettünk ide a Fővárosi Nagycirkuszba.

Az előadás páratlan sikernek örvendett, annyira, hogy az utolsó hónapra már minden előadásra elfogytak a jegyek, és az elmúlt huszonöt év nézőcsúcsát is megdöntötte. Folyamatosan érkeztek visszajelzések nézőink felől, hogy mikor látható újra vízi cirkusz a Fővárosi Nagycirkusz manézsában. Ennek eleget téve április 7-étől szeptember 9-ig újra egy vízi cirkuszi előadás látható nálunk, amiben új számokkal várjuk az érdeklődőket. Ehhez az előadáshoz 11.000 liter vízzel árasztjuk el a manézst, amit elég melegen tartjuk ahhoz, hogy ebben az artisták előadhassanak.

– Nehéz lesz túlszárnyalni a két évvel ezelőtti műsort, de azért igyekezni fogunk – mondta Graeser József „Dodi”, a cirkusz szakmai vezetője. – Azóta azonban a technika is egy kicsit fejlődött, több újdonság van benne, ezzel is próbáljuk a műsort látványosabbá tenni.

Az új vízi cirkusz tematikája az utazás köré fog épülni, ezt tükrözi címe is, az Atlantic Flight – Nagy Cirkuszi Utazás, ahol a külföldi előadók mellett magyar művészek is fellépnek majd.

– A Fővárosi Nagycirkusznak alapfeladata, hogy azokat a világhírű magyar művészeket, akik fellépnek a világban, időről-időre hazacsábítsa, megmutassa a hazai közönség számára – mondta Fekete Péter. Éppen ezért ezen az előadáson szerepelni fog Axt Elizabeth is, aki trapézszámával elnyerte a 18. Varsói Nemzetközi Cirkuszfesztivál Grand Prix-díját, valamint elhozta a lengyel Korona Cirkusz vezetőségének és Varsó polgármesterének különdíját is.

Az előadás elindításához, a próbák megkezdéséhez a cirkusz műszakjának feszített tempóban kell dolgoznia, hiszen kedd reggel kezdik meg a beszerelést, a próbák pedig szerda este megkezdődnek, nyilatkozta Horváth László. Szakál László pedig arról mesélt, hogy miképpen állítják össze ezekhez az előadásokhoz az aláfestő zenét.

A vízi cirkusz bemutatása után szó esett a Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnázium tanulóinak Ágnes asszony című előadásáról, amit a Sziget Fesztiválon tekinthetnek meg az érdeklődők. Az Ágnes asszony egy újcirkuszi darab, ahol a különböző mutatványok mind azt a célt szolgálják, hogy elmeséljenek egy történetet.

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink