Cirkuszi Világnap a Fővárosi Nagycirkuszban!

2018. április 16., hétfő

Cirkuszi Világnap a Fővárosi Nagycirkuszban!

2007 óta minden április harmadik szombatján a cirkusz varázslatos világát ünnepeljük. Ugyan 2010-ig Európai Cirkusznapnak neveztük, de népszerűnek bizonyult és hamar elterjedt az egész világon, így ma már Cirkuszi Világnapként tartjuk számon. Ez a nap a cirkuszi közösségek legnagyobb nemzetközi fesztiválja a világon, egy különleges alkalom arra, hogy együtt ünnepeljük az előadó-művészet e különleges ágát, a csoda művészetét.

Idén április 21-én ünnepeljük a Cirkuszi Világnapot, amely alkalmából sok színes programmal várja a Fővárosi Nagycirkusz látogatóit. A 11:00, 15:00 és 19:00 órakor kezdődő előadások előtt egy órával egy bemutató keretében artisták, bohócok és cirkuszi állatok lepik el a Fővárosi Nagycirkusz előtti teret, ahol bárki kipróbálhatja ügyességét és bátorságát a cirkuszi eszközök segítségével a cirkuszi játszóházban.

A 10:00, 14:00 és 18:00 órakor kezdődő egy órás eseményen fellépnek a Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnázium diákjai, valamint találkozhatunk az előadáson fellépő állatokkal (10 órától kutyákkal és papagájokkal, 14 és 18 órától fókákkal, kutyákkal és papagájokkal). A cirkuszi játszóház mellett pedig a szerencséjüket is próbára tehetik a játékos kedvű látogatók, a szerencsekerékkel különböző ajándékokat nyerhetnek, emellett arcfestő asztal is várja vendégeinket.

Ezenkívül ebből az alkalomból a cirkuszművészetet hirdető óriásplakátok borítják be Budapestet, amelyek egytől egyig e művészeti ág közösségi-társadalmi értékeire hívják fel a figyelmet. A cirkuszművészet sokszínű, gazdag világával közösségeket szólít meg, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat közvetít. Ezt hivatott hirdetni a Cirkuszi Világnap alkalmából elkészült több mint tízféle óriásplakát is, melyet a Fővárosi Nagycirkusz kreatív csapata alkotott meg, és amit ötven alternatívából választott ki ötven neves művész, közéleti személyiség, valamint több száz néző segítségével.

Tudtátok? A Cirkuszi Világnapot 11 éve a Federation Mondiale du Cirque indította el, aminek tiszteletbeli elnöke Stéphanie monacói hercegnő, aki ezúttal hív meg minden cirkuszrajongót, hogy vegyen részt ezen az eseményen!

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a MACIVA Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink