Cirkuszi Világnap a Fővárosi Nagycirkuszban!

2018. április 16., hétfő

Cirkuszi Világnap a Fővárosi Nagycirkuszban!

2007 óta minden április harmadik szombatján a cirkusz varázslatos világát ünnepeljük. Ugyan 2010-ig Európai Cirkusznapnak neveztük, de népszerűnek bizonyult és hamar elterjedt az egész világon, így ma már Cirkuszi Világnapként tartjuk számon. Ez a nap a cirkuszi közösségek legnagyobb nemzetközi fesztiválja a világon, egy különleges alkalom arra, hogy együtt ünnepeljük az előadó-művészet e különleges ágát, a csoda művészetét.

Idén április 21-én ünnepeljük a Cirkuszi Világnapot, amely alkalmából sok színes programmal várja a Fővárosi Nagycirkusz látogatóit. A 11:00, 15:00 és 19:00 órakor kezdődő előadások előtt egy órával egy bemutató keretében artisták, bohócok és cirkuszi állatok lepik el a Fővárosi Nagycirkusz előtti teret, ahol bárki kipróbálhatja ügyességét és bátorságát a cirkuszi eszközök segítségével a cirkuszi játszóházban.

A 10:00, 14:00 és 18:00 órakor kezdődő egy órás eseményen fellépnek a Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnázium diákjai, valamint találkozhatunk az előadáson fellépő állatokkal (10 órától kutyákkal és papagájokkal, 14 és 18 órától fókákkal, kutyákkal és papagájokkal). A cirkuszi játszóház mellett pedig a szerencséjüket is próbára tehetik a játékos kedvű látogatók, a szerencsekerékkel különböző ajándékokat nyerhetnek, emellett arcfestő asztal is várja vendégeinket.

Ezenkívül ebből az alkalomból a cirkuszművészetet hirdető óriásplakátok borítják be Budapestet, amelyek egytől egyig e művészeti ág közösségi-társadalmi értékeire hívják fel a figyelmet. A cirkuszművészet sokszínű, gazdag világával közösségeket szólít meg, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat közvetít. Ezt hivatott hirdetni a Cirkuszi Világnap alkalmából elkészült több mint tízféle óriásplakát is, melyet a Fővárosi Nagycirkusz kreatív csapata alkotott meg, és amit ötven alternatívából választott ki ötven neves művész, közéleti személyiség, valamint több száz néző segítségével.

Tudtátok? A Cirkuszi Világnapot 11 éve a Federation Mondiale du Cirque indította el, aminek tiszteletbeli elnöke Stéphanie monacói hercegnő, aki ezúttal hív meg minden cirkuszrajongót, hogy vegyen részt ezen az eseményen!

Hírlevél feliratkozás


  

Legolvasottabb híreink