Magyar artista siker Ukrajnában - Zsófi ismét elbűvölte a nemzetközi zsűrit

2018. máj. 15., kedd

Magyar artista siker Ukrajnában - Zsófi ismét elbűvölte a nemzetközi zsűrit

Fantasztikus magyar siker született a világhírű ukrajnai Kobzov Cirkuszfesztiválon. Komenda Zsófia - artistaművész nevén Sophia – ismét ámulatba ejtette produkciójával a nemzetközi zsűrit, akik ezüst díjjal jutalmazták a különleges légtornász produkciót.

Nagyon nehéz dolga volt a 20 éves artista lánynak, hiszen negyven produkció – köztük húsz légtornász szám – között kellett helyt állnia, a fesztivál egyetlen magyar indulójaként. Ráadásul most, életében először, felnőtt kategóriában!

A hetedik alkalommal megrendezett ukrajnai Kobzov Cirkuszfesztivál szakmai körökben az egyik legrangosabb „versenye” az artistáknak. A válogatott zsűriben a szakma legjobbjai, egykori világhírű artisták foglalhatnak helyet. A szakembereket ámulatba ejtette a magyar lány produkciója: a Cirque Du Soleil casting igazgatója, Philippe Agogué meg is jegyezte, hogy ilyen kockázatos számot nem igen lehet látni mostanság. A párizsi “Moulin Rouge” művészeti vezetőjének, Thierry Outrillanak - ahogy mondta - már a Cirqued’Hiver műsorában is nagy kedvence volt Zsófi. A szakember szerint a magyar artistalány titka az, hogy „csodálatos bájjal és kecsességgel bűvöli el a nézőközönséget.”

Zsófi különleges légtornász produkciójára – amit 10 méter magasba emelve, úgynevezett lengő rúdon mutat be – először tavaly figyelt fel a nemzetközi zsűri: a Monte Carlo-i Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, ifjúsági kategóriában bronz bohóc díjat és három különdíjat kapott. Ennek az eredménynek köszönhetően több szerződés ajánlattal is megkeresték: az elmúlt másfél évben fellépett a németországi Európa Park jégrevüjében, illetve a Párizsi Cirque D’Hiverben, ahová a világhírű Bouglione családtól kapott meghívást.

Háttér:

Komenda Zsófia junior rúdtánc Európa- és világbajnok. A 19 éves lányt egy világhírű magyar artista páros (Kristóf Krisztián és Demjén Natália) fedezte fel, akik betanították neki a különleges légtornász „lebegő rudas” zsánert, amelyet a Fővárosi Nagycirkusz „Dima karácsonya” című műsorában a tökéletességig sikerült kifejlesztenie. A produkció sikerét bizonyítja, hogy korábban a Reuters Hungary is forgatott Zsófiról egy anyagot, amit két nap alatt több mint 50 ezren néztek meg az interneten.

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a MACIVA Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink