Jelentős diplomáciai siker a V4 miniszteri csúcstalálkozón

2018. június 30., szombat

Jelentős diplomáciai siker a V4 miniszteri csúcstalálkozón

Vácon találkoztak a visegrádi négyek (V4) kulturális miniszterei: Fekete Péter, az EMMI kultúráért felelős államtitkára, Ľubica Laššáková, Szlovákia kulturális minisztere, Petra Smolíková, Csehország kulturális miniszterhelyettese és Paweł Lewandowski, Lengyelország kulturális miniszterhelyettese.

A rendezvény alkalmából a V4 tagállamok képviselői elfogadtak egy miniszteri nyilatkozatot, amely összefoglalja a Magyarország elnökségi időszaka alatt megvalósult kulturális programokat a zene, a képzőművészet, az előadó-művészet, az innováció és az örökségvédelem terén. Új projektjavaslatok is megfogalmazódtak, amelyek előtérbe helyezik többek között a nemzetközi fesztiválokat, az irodalmi csereprogramokat, és a cirkuszművészet megújítását.

A 28. alkalommal megrendezett V4 Miniszteri Találkozó résztvevői örömmel fogadták, és támogatták, hogy a majd megépülő magyar Cirkuszművészeti Központ, Közép-európai Cirkuszművészeti Központ legyen, és a V4-ek hivatalos programjának a részévé váljon. Az intézmény olyan cirkuszkomplexumként jönne létre Európa szívében, amely megfelelő infrastrukturális háttere lehet a most megújuló cirkuszművészetnek, és méltón őrzi majd a cirkuszművészeti hagyományokat.

A találkozót követően a Fővárosi Nagycirkusz művészei által előadott, Közép-európai Cirkuszművészeti Kavalkáddal megkezdődött a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó.

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a MACIVA Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink