Repülőiskola - Elsősök Csodaországban pedagógusinterjúk

2018. szeptember 06., csütörtök

Repülőiskola - Elsősök Csodaországban pedagógusinterjúk

A Fővárosi Nagycirkusz 2018. szeptember 5. és 7. között az iskolakezdő elsősöket és tanáraikat látja vendégül az Atlantic Flight - Repülőiskola - Elsősök Csodaországban című rendhagyó előadásain, amelyek az új közegbe való beilleszkedést és a közösséggé formálódást segítenek megkönnyíteni. Az első előadás szünetében Major Juditot a pesterzsébeti József Attila Általános Iskola és Erdélyi Gábornét, az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakiskola és Szakközépiskola pedagógusait kérdeztük legújabb cirkuszpedagógiai programunkkal kapcsolatban.

Hogy jutott tudomására a Fővárosi Nagycirkusz legújabb pedagógiai programja?

Major Judit: Az intézményünk igazgató asszonya küldte át e-mailben ezt a lehetőséget, amin kapva kaptam és azonnal jelentkeztem.

Erdélyi Gáborné: Nagy örömmel értesültünk róla, hogy jöhetünk a cirkuszba, így elhoztuk az elsőseinket.

Nem kockázatos átszelni a várost, három napos ismeretség után, egy osztálynyi hét évessel, akiket még alig ismer?

Major Judit: Bár azért egy icipicit már ismerjük őket, kockázatos így nekiindulni, de bevállaltuk, mert úgy éreztem, hogy ez egy felejthetetlen élmény lesz, amit nem szabad kihagyni, így megéri a kockázat az élmények érdekében.

Erdélyi Gáborné: Kicsit merész dolog, mert harmadik napja ismerjük az elsősöket, de a fele csapatot már név szerint ismerjük. Idáig aranyosan viselkedtek. A gyerekeknek és nekünk is nagyon tetszik a műsor és úgy látom, hogy élményekben gazdagon térnek majd vissza, amire szeretettel fognak visszaemlékezni.

Hogy látja, hasznos ez a program? Megkönnyíti az iskola megszeretését és az összeszoktatást?

Major Judit: Mindenféleképpen, mert rögtön az elején egy olyan élményt kapnak, hogy elindulunk valahová és együtt részt veszünk egy jó programon. Később visszatérünk majd rá az iskolában, hiszen az összetartozás, a figyelem, a pontosság nálunk pont fontos kulcsszavak, amiket a tanulók majd a tanulásban is hasznosítani tudnak. Magam is olyan régen voltam cirkuszban, ezért is nagyon örülök neki, mert a gyerekeknek és nekem is nagyon tetszik ez a látványos előadás.

Erdélyi Gáborné: Igen, mert ez egy kellemes, pozitív élmény a gyerekeknek, akik sokkhatásban vannak az óvodából az iskolába való átállás miatt. Más a szokásrend, meg kell tanulniuk jobban figyelni és nyugodtan ülni. Ez a kikapcsolódáson és lazításon túl egy jó kimozdulási lehetőség, mert egy közösségnek a közlekedést is meg kell tanulni, de úgy látom, hogy egész jól alkalmazkodnak ehhez a helyzethez a gyerekek.

Szekáry Zsuzsanna

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a MACIVA Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink