Elhunyt Kristóffy Imre

2015. máj. 21., csütörtök

Elhunyt Kristóffy Imre

Ismét gyászol a cirkuszvilág!

Hosszú betegség után, életének 104. évében elhunyt Kristóffy Imre, szalon- és tánczenész, aki a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. egykori karmestere volt, továbbá fővárosi, illetve magyarországi utazó cirkusztársulatoknál, magyar artisták külföldi fellépéseinél volt karmester.

Kristóffy Imre a II. világháború előtt tánczenével foglalkozott hivatásszerűen, a könnyűzene minden területén otthonosan mozgott. Jazz-zenekarokat alakított és vezetett, 1946-ban alapító tagja volt a Magyar Rádió Stúdió 11 zenekarának. Az 1960-as évektől a Magyar Cirkusz és Varieté karmestereként dolgozott. 26 évig állt a MACIVA alkalmazásában, 1985-ben ment nyugdíjba.

Mint muzsikus-karmester bejárta a világot. Sok közös  fellépése volt a Városligetben Kazal Lászlóval és Alfonsóval. 1952-ben kötött házasságot, saját fia mellett felnevelte a felesége kislányát is.

Kristóffy Imrét a MACIVA Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. saját halottjának tekinti.

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink