A költészet és a cirkuszművészet egymásra találása – ma és holnap látható az Egyenes Labirintus a Fővárosi Nagycirkuszban!

2018. október 08., hétfő

A költészet és a cirkuszművészet egymásra találása – ma és holnap látható az Egyenes Labirintus a Fővárosi Nagycirkuszban!

Csupán két napig, ma, október 4-én és holnap, október 5-én látható a Fővárosi Nagycirkusz műsorán Hegymegi Máté rendezésében az Egyenes Labirintus előadás, ami egyben az október 5. és 21. között megrendezett 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál részeként kerül bemutatásra.

A produkcióban Pilinszky, Weöres, Szép Ernő, Shakespeare, Karinthy és Ady költeményei szólalnak meg Yonderboi impresszív zenei válogatásában, melyek emlékeket, asszociációkat hívnak elő egy idősödő clownban. Az előadás az ő szemszögén keresztül mutatja be egy párkapcsolat állomásait az első pillantástól a keserédes emlékekig. A főszerepben Gyabronka József Jászai Mari-díjas magyar színművészt és Pető Kata színésznőt, énekesnőt láthatjuk.

Míg múlt héten a táncművészet és a cirkuszművészet összefonódását láthattuk az Uray Péter által rendezett Rómeó & Júlia előadáson, addig ezen a két napon az irodalom, költészet és cirkuszművészet egymásra találásának lehetünk tanúi. A produkció különleges díszletét Fekete Anna készítette, mely nemcsak a kiváló cirkuszi attrakcióknak, de a történetnek is hátteréül szolgál.

Az október 8-ai előadás előtt Csoda a Cirkuszban irodalmi pályázatunk díjátadó ünnepségét is megtartjuk, aminek eredményét szeptember 21-én, A magyar dráma napján hirdettük ki. Az előadások után Uray Péter tart rendhagyó beszélgetéseket a produkcióról.

A produkciót a Zalai Nyári Színházak Nonprofit Kft. segíti, melynek fő támogatója a Szerencsejáték Zrt.

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a MACIVA Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink