Emlékek cirkuszi köntösben – hatalmas sikerrel mutatták be az Egyenes Labirintust a Fővárosi Nagycirkuszban!

2018. október 08., hétfő

Emlékek cirkuszi köntösben – hatalmas sikerrel mutatták be az Egyenes Labirintust a Fővárosi Nagycirkuszban!

„Milyen lesz az a visszaröpülés,
amiről csak hasonlatok beszélnek”
(Pilinszky János)

Ma, október 8-án, 16:00 órakor hatalmas érdeklődés övezte a Fővárosi Nagycirkuszban bemutatott Egyenes Labirintus összművészeti előadást Hegymegi Máté rendezésében. A produkciót Pilinszky János Egyenes labirintus című verse ihlette, s Yonderboi azonos című hanganyaga szolgál alapjául, új jelentést adva a klasszikus cirkuszi számoknak. Az előadást először a XII. Budapest Cirkuszfesztivál nyitónapján, 2018. január 8-án láthatta a közönség. Most két napig a Fővárosi Nagycirkuszban is látható!

A produkció lenyűgöző zenei válogatásában Pilinszky, Weöres, Szép Ernő, Shakespeare, Karinthy és Ady költeményei szólalnak meg, melyek emlékeket idéznek fel a Gyabronka József által alakított idősödő bohócban, akinek a szemén keresztül végigkísérhetjük egy párkapcsolat meghatározó állomásait, az első találkozástól a keserédes emlékekig.

A produkció különleges díszletét Fekete Anna készítette, mely nemcsak a kiváló cirkuszi attrakcióknak, de a történetnek is hátteréül szolgál. Az előadás után Csoda a Cirkuszban irodalmi pályázatunk díjátadó ünnepségét is megtartottuk, aminek eredményét szeptember 21-én, A magyar dráma napján hirdettük ki. Az előadások után Uray Péter tart rendhagyó beszélgetéseket a produkcióról.

Az Egyenes Labirintus előadás még holnap, október 9-én látható a Fővárosi Nagycirkuszban!

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a MACIVA Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink