Egy világhírű műsort szeretnénk létrehozni – Black Lions interjú

2018. október 30., kedd

Egy világhírű műsort szeretnénk létrehozni – Black Lions interjú

Szikramanók – Karácsonyi kaland a cirkuszban téli műsorunkon az etióp Black Lions csoport is fellép hand voltige számukkal. Interjúnkban a csoport történelméről, az etióp és magyar szokások közti körülményekről, és ugróiskolájukról beszélgettünk velük.

Tudnátok egy kicsit többet mesélni Magatokról?

Hat éve kezdtünk gyakorolni, és négy éve lépünk fel ezzel a számmal. Felléptünk Dubaiban, az Arab Egyesült Emirátusokban, ahol a számunk nagy sikernek örvendett, illetve felléptünk Törökországban is hét hónapig, ahol szintén népszerűek voltunk, a Got Talent Show-ban is szerepeltünk. Nagyszerű élmény volt, nagyszerűen éreztük magunkat.

Mit találtatok különlegesnek Budapestben?

Először vagyunk Budapesten. A mi szokásaink mások, nálunk az egész közösség egy családként tekint egymásra, és együtt is étkezik, nem egyedül vagy apró csoportokban. A nemzeti ételünket indzserának hívják, ez egyfajta laposkenyér, ami egyedülálló Etiópiára. A mi tánckultúránk sokkal lazább – még nem láttuk, hogy táncolnak Magyaroszágon, így nem tudjuk összehasonlítani a kettőt, de tervezünk szétnézni, ahogy az időnk engedi.

Tudnátok mesélni az ugróiskolátokról?

Otthon, a Black Lion Gymnastic and Circus Club iskolánkban bárki beléphet, aki befejezte a tanulmányait az iskolában, mi is itt hoztuk létre a produkciónkat. Ez az iskola nyolc éve nyitotta meg kapuit. Az a célunk, hogy a kemény edzések során létrehozzunk egy világhírű műsort, amivel az artisták fellépnek szerte a világon!

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink