Fergeteges cirkuszi flashmobok az Operaház New York-i vendégelőadásai előtt

2018. október 31., szerda

Fergeteges cirkuszi flashmobok az Operaház New York-i vendégelőadásai előtt

Hatalmas sikerrel debütált az idén 134 éves Operaház New York-ban, a High Note Hungary Fesztiválon. Október 30-án 19 órakor nemzeti operánkat, Erkel Ferenc Bánk bánját mutatták be teltházas közönség előtt a David H. Koch Színházban, Vidnyánszky Attila rendezésében. Az előadás előtt szédületes flashmobbal várták a közönséget, valamint az érdeklődőket fiatal magyar artistaművészeink, Kodák Anna, Zsilák Olivér és Vellai Krisztina, valamint a Fricska táncegyüttes és az Operaház ötfős vonós kamarazenekara. A ritmusos, virtuóz produkcióban zsonglőr-, kaucsuk-, handstand- és hulahoppkarika-mutatványokkal ejtették ámulatba a nagyérdeműt.

Az Operaház előadását – melyen részt vett Áder János köztársasági elnök úr és felesége, Herczegh Anita, Plácido Domingo, valamint az ENSZ nagykövetei is – álló tapssal jutalmazta a közönség.

„A Bánk bán bemutatója talán soha nem látott volumenű magyar kulturális esemény volt az Egyesült Államokban. Gratulálok az alkotóknak, Vidnyánszky Attila barátomnak, az énekeseknek, az egész társulatnak és az eseményt előkészítő szervezőknek, diplomatáknak és szakembereknek. Gratulálok továbbá a színház előtt flashmobozó artistáknak, táncosoknak és zenészeknek.” – mondta el Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár.

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a MACIVA Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink