A magyar légtornászcsillag New Yorkban tündököl

2018. november 02., péntek

A magyar légtornászcsillag New Yorkban tündököl

A többszörös hazai-és nemzetközi cirkuszfesztivál-díjas, mindössze tizennyolc éves Vellai Krisztina artistaművész ezúttal New Yorkban, a magyar kultúrát népszerűsítő fesztiválon kápráztatja el a közönséget. Villáminterjúnkban a High Note Hungary Festival-on tapasztalt élményeiről és fellépéseiről kérdeztük.

Hogy érzed magad New Yorkban? Mesélj a fesztivál nyitógálájáról, milyen számmal léptél fel?

Nagyon sokan érkeztünk New Yorkba, az Állami Operaház művészei, artisták, valamint a Nemzeti Balett táncosai. Rendkívül kedves és szívélyes fogadtatásban volt részünk. A Balassi Intézetbe is ellátogattunk, hiszen az ő szervezésükben jött létre a nyitóest, ahol a Fricska táncegyüttessel közösen egy tánc- és cirkuszművészeti produkciót mutattunk be a nemzeti zászlónk színeibe öltöztetett Manhattan híd lábánál. Ez az esemény nyitotta meg az Állami Operaház két hetes New York-i előadássorozatát. Egész héten esténként flashmobokkal készülünk, amiket a David H. Koch Theater előtti téren mutatunk be.

November 4-én, a New York-i High Note Hungary Festival vasárnapi gáláján a Magyar Állami Operaház művészeivel és a Nemzeti Balett táncosaival lépsz színpadra. Milyen érzésekkel tölt el, hogy egy ilyen színvonalas fesztiválon, ilyen neves művészekkel képviseled a hazai kultúrát és a cirkuszművészetet? Miből fog állni a produkciód?

Vasárnap az összművészeti gálaműsorban Balog József Liszt Ferenc-díjas zongoraművésszel közösen állok színpadra. Ez az első alkalom, hogy a tissue számomat élő zene kíséri, a zongora lágysága remekül passzol a levegőben forgó, lengő trükkökhöz, így biztos vagyok benne, hogy remek előadást fog látni a közönség. Hatalmas megtiszteltetés New York legrangosabb színházában az Állami Operaház turnéján szerepelni, ez a legszebb fénypontja az eddigi karrieremnek!

Szekáry Zsuzsanna

 

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a MACIVA Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink