Lebilincselő artistaművészek a kultúra szolgálatában

2018. november 02., péntek

Lebilincselő artistaművészek a kultúra szolgálatában

Zsilák Olivér és Kodák Anna artistaművészek ezúttal New Yorkban, a magyar kultúrát népszerűsítő fesztiválon kápráztatják el a közönséget. Villáminterjúnkban Kodák Annát kérdeztük a High Note Hungary Festival-on tapasztalt élményeikről és a fellépéseikről.

Hogy érzitek magatokat New Yorkban? Meséljetek a fesztivál nyitógálájáról, milyen számmal léptetek fel?

Nagyon jól érezzük magunkat, feldobódva, tettre készen várjuk a fellépéseket, miközben izgatottan fedezzük fel a várost. Bár Olivér híres artistaszüleivel, illetve a nővérével több évet töltött az Amerikai Egyesült Államokban, New Yorkban csak kétszer járt. Én viszont első alkalommal vagyok itt, így ezért is nagyon megörültünk, amikor megkerestek bennünket eme fellépés lehetőségével.

A nyitógála nem mindennapi élmény volt, nem volt egyszerű dolgunk, hiszen igen hidegben, nyitott téren kellett abszolválnunk a produkciónkat, de régóta az a mottónk, hogy: “Nincs lehetetlen, mindent megoldunk!” A többiek kreativitása, nyitottsága, illetve hajlandósága is kellett hozzá. Csapatmunka volt a javából! Főként a táncos-erőemelő számunkból mutattunk be részleteket, illetve Olivér zsonglőrözött, én pedig hajlékonysággal kombinált hulahopp-elemet is csináltam. Többnyire ezeket mutatjuk be a flashmobokon is, csak hosszabb formában, több trükkel megspékelve.

November 4-én, a New York-i High Note Hungary Festival vasárnapi gáláján a Magyar Állami Operaház művészeivel és a Nemzeti Balett táncosaival léptek színpadra. Milyen érzésekkel tölt el titeket, hogy egy ilyen színvonalas fesztiválon, ilyen neves művészekkel képviselitek a hazai kultúrát és a cirkuszművészetet? Milyen produkciót fogtok előadni?

Az, hogy minket kértek fel erre a nemes feladatra, és hirdethetjük a magyar művészetet - ráadásul magát a cirkuszművészetet is - hatalmas öröm, a vasárnapi gálán való szereplés pedig óriási megtiszteltetés számunkra. A gálán a teljes emelő (hand to hand) számunkat előadjuk, mely a 45 perces saját műsorunk legimpozánsabb záró száma. A szám alatt a Magyar Állami Operaház két művésze fogja énekelni az A csitári hegyek alatt című csodaszép dalt, amelyre rá kellett dolgoznunk a produkciónkat. Majd ezután is a színpadon maradunk és a fináléban az egész társulat gyűrűjében is szerepelünk még emeléssel. Biztosak vagyunk benne, hogy nemcsak nekünk, de a közönség számára is nem mindennapi élmény lesz, már alig várjuk!

Szekáry Zsuzsanna

 

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a MACIVA Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink