Összművészeti gálaest New Yorkban

2018. november 03., szombat

Összművészeti gálaest New Yorkban

Különleges összművészeti gálaestre készül a Magyar Állami Operaház november 4-én 19 órakor New Yorkban. A High Note Hungary Festivalon bemutatásra kerülő előadásnak szerves részét képezi a zene-, ének- és tánc- mellett a cirkuszművészet is. A produkcióban lenyűgöző műsorszámaikkal fellépnek fiatal magyar artistaművészeink: Vellai Krisztina, Kodák Anna és Zsilák Olivér.

Önkifejezés, a valóság tükröztetése saját szubjektív világunkon keresztül, a teremtés szabadsága, a legmélyebb emberi érzelmek megtapasztalása, a katarzisélmény – minden művészeti ág egy tőről fakad, csupán kifejezőeszközeiben különbözik egymástól. Évezredek óta inspiráló társai egymásnak; erősítik, fejlesztik, formálják egymást, merítkeznek egymás forrásaiból, ötleteiből, gondolataiból. Összekapcsolódásukból mindig izgalmas, különleges produkció születik, olyan komplex mű, amely magába integrálja több zseniális alkotóművész kifejezőeszközét, több művészeti ág jelrendszerét. A társművészetek innovatív, megtermékenyítő egymásra hatása, a kísérletezés a műfajhatárok átlépésével szédületes katarzisélményhez juttatja az összművészeti alkotás befogadóját, a közönséget.

Ilyen összművészeti produkció született meg Magyarországon a nemzeti előadó-művészeti intézmények összefogásának köszönhetően: az idén 134 éves Magyar Állami Operaház egy összművészeti gálaesttel vendégszerepel 2018. november 4-én New Yorkban. Az Almási-Tóth András rendező, valamint Popa Gergely zenei igazgató által színpadra állított gálaesten közreműködnek a cirkuszművészet jeles fiatal képviselői is: Vellai Krisztina levegőakrobata, valamint Kodák Anna és Zsilák Olivér duója.

Vellai Krisztina Balog József Liszt Ferenc-díjas zongoraművésszel közösen áll színpadra, élő zenei kísérettel mutatja be lélegzetelállító tissue számát. A zongora lágysága remekül illik a levegőben forgó, lengő trükkökhöz, remek előadást fog látni a közönség. Kodák Anna és Zsilák Olivér Éva almája című közös, 45 perces produkciójuk impozáns záró számát mutatja be a gálán, az emelő (hand to hand) szám alatt a Magyar Állami Operaház két művésze fogja énekelni az A csitári hegyek alatt című csodaszép népdalt. Ezt követően a fináléban az egész társulat gyűrűjében is szerepelnek még.

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a MACIVA Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink