Tüzes varázslat az Advent Budapesten téli fesztiválon

2018. november 25., vasárnap

Tüzes varázslat az Advent Budapesten téli fesztiválon

Az Advent Budapesten téli fesztivál és karácsonyi vásár keretében 2018. november 24-én este, a Városháza parkban látványos előadást tartott a Fővárosi Nagycirkusz tűzzsonglőr csapata, az Anima Prizma.


A hideg és a szemerkélő eső ellenére nagy tömeg gyűlt össze a tűzzsonglőr show-ra, amelyhez az arra járók is csatlakoztak, hogy aztán kitartóan végigállják az ámulatba ejtő fél órás műsort. A négy tűzszelídítő játszi könnyedséggel uralta a veszélyes elemet, miközben a megbabonázott közönség fejében ott bujkált az aggodalom, hogy meg ne gyulladjanak a fellépők látványos jelmezei vagy a hosszú hajuk, mert szinte eggyé váltak az égő eszközeikkel. Az ilyen balesetek természetesen lehetetlenek a 2013-ban alakult Anima Prizma tagjainál, akik fennállásuk óta számos hazai és külföldi fesztiválon, filmben és videoklipben bizonyították a tudásukat, januártól pedig a Fővárosi Nagycirkuszban bemutatásra kerülő, a Rippel Brothers rendezésében létrejövő Főnix – Tűzcirkusz című előadásában varázsolják el a közönséget. A csapat látványos és profi koreográfiát adott elő, amelyben megtalálhatók a hastánc, a tánc- és a harcművészet elemei, amelyet folyamatosan átitat egyfajta rituális, ősi erő és misztikum.

Szekáry Zsuzsanna

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink