Egész napos program Jónak lenni jó! alkalmából a Fővárosi Nagycirkuszban!

2018. december 16., vasárnap

Egész napos program Jónak lenni jó! alkalmából a Fővárosi Nagycirkuszban!

Idén hetedik alkalommal rendezte meg a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a Jónak lenni jó! jótékonysági eseményt, aminek ezúttal az 1-es típusú cukorbetegek voltak a kedvezményezettjei. Ehhez már negyedik alkalommal csatlakozott a Fővárosi Nagycirkusz, ami a rendezvény egyik fő külső helyszíneként számos programmal várta az érdeklődőket.

– Büszkék lehetünk az előadóművészet szinte minden területére, hiszen színészek, táncosok, a komoly zene legkiválóbb képviselői egész évben élen járnak a jótékony előadások adásában, megszervezésében – nyilatkozta Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár. – Közéjük tartoznak az artistaművészek, a cirkuszosok is, akik már a negyedik esztendeje nyitják meg a Fővárosi Nagycirkusz kapuit és nyitnak meg lelkeket, felhívva a figyelmet az odafigyelésre, a jótékonykodásra, hiszen a cirkuszművészet maga is erről szól – egymásra figyelésről, egyensúlyról, figyelemről!

A gyűjtésben részt vevő alapítványok – a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért, a Sportos Cukorbetegekért Egyesület, és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány – reggel kilenc órától este hét óráig várták az érintetteket, illetve az érdeklődőket játékokkal, foglalkozásokkal, tanácsadással és vércukorszint méréssel.

A Fővárosi Nagycirkusz e kampány keretében mai délelőtti és délutáni Szikramanók – Karácsonyi kaland a cirkuszban előadásán száz-száz 1-es típusú cukorbetegséggel küzdő gyermeket és családtagjait látta vendégül. A Fővárosi Nagycirkusz emellett adománygyűjtő ládája elhelyezésre került az aulában, valamint minden tizedik betelefonáló jegyet nyert a január 19-től látható Főnix – Tűzcirkusz előadásra. Ezen kívül Kristóf Krisztián artistaművész is jótékonyságra ajánlotta fel cilinderét a tavasszal bemutatásra kerülő Dumbo című filmből, ami fixáron 50.000 forintért került eladásra.

Az első előadás előtt György Tibor cukorbeteg artista adott tanúbizonyságot létraszámával arról, hogy a diabetes ellenére is lehet valakiből kiváló artista. 14:30-kor a Nándori Cukrászda cukormentes tortát osztott az érdeklődők között, a következő előadásunkat, a Főnix – Tűzcirkuszt rendező Rippel Brothers pedig a Jónak lenni jó! műsorában egy káprázatos erőemelő számmal lépett fel. A délutáni műsor szünetében Lakner Gábor, a Fővárosi Nagycirkusz zenekarának a tagja, akinek unokája cukorbeteg, eljátszotta szaxofonon a csendes éjt, az előadás után pedig Vas Vivien várta játékos matematika órával az érdeklődőket!

Számunkra fontos, hogy minél több arcra csaljunk mosolyt, így örülünk, hogy ismét része se lehettünk ennek az eseménynek!

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a MACIVA Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink