Megtartotta első ülését UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának Információs és Kommunikációs Szakbizottsága a Főváros Nagycirkuszban!

2019. január 24., csütörtök

Megtartotta első ülését UNESCO  Magyar Nemzeti Bizottságának Információs és Kommunikációs Szakbizottsága a Főváros Nagycirkuszban!

2019. január 24-én a Főváros Nagycirkusz különtermében tartotta első, alakuló ülését az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának Információs és Kommunikációs Szakbizottsága.

A Dr. Réthelyi Miklós (UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága, elnök), valamint Dr. Z. Karvalics László (szakbizottsági elnök, egyetemi docens) vezette ülésen az információs társadalom és digitális kultúra számos kérdésköre került napirendre.

Az UNESCO Információt Mindenkinek Programjának (Information for All Program, IFAP) irányító testületében betöltött magyar tagsággal kapcsolatos tervek mellett az állampolgári tudomány és a kulturális mikroörökség a témája.

Önálló napirendként szerepelt az örökségintézmények mindegyike számára sarkalatos jelentőségű kérdés, a magyar nyelvvel kapcsolatos nyelvtechnológiai és fordítási fejlesztések helyzete.

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink