Újabb magyar világsiker a nemzetközi porondon

2019. február 05., kedd

Újabb magyar világsiker a nemzetközi porondon

Kassai Benjámin és Fehér Ádám artistaművészek csillaga elképesztő gyorsasággal ível felfelé. A méltán világhírű magyar artisztika ifjú reménységei egy osztályba jártak a Baross Imre Artistaképző Intézetben, ahol hamar összebarátkoztak, és tizennégy évesen, a szakosítás után, az évfolyamban egyedüliként együtt kezdték el tanulni a számukra legszimpatikusabb zsáner, a kínai rúd rejtelmeit. A huszonegy éves tehetségeket a XII. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon ismerhette meg először a világ, amikor kínai rúd produkciójukért a szakmai zsűri bronz-díjjal jutalmazta őket.

Tavaly októberben, Olaszországban a Latinai Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Moscow International Young Special Prize díjat nyertek, majd a november elején Japánban, a Sizuoka városában megrendezett Daidogei Világbajnokságról ezüst-díjjal tértek haza, a február elején tartott 8. Monte-carloi Ifjúsági Cirkuszfesztiválon pedig elnyerték a 3. Prix Carrefour Monaco, a Prix du Colombus Monte-Carlo, valamint a Prix du Groupe Boss-Securite and Interim különdíjakat. Fehér Ádám mesélt nekünk a legutóbbi fesztiválélményeikről.

„A 8. Monte-carlói Ifjúsági Cirkuszfesztivál szervezőitől a sikeres Latinai Nemzetközi Cirkuszfesztiválos szereplésünk után kaptunk meghívást, amit örömmel elfogadtunk. A szervezők kedvességét és figyelmességét azonnal megtapasztaltuk, mert a reptéren egy magyar férfi várt minket, aki elvitt a hotelbe, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt a tengerre, a hegyekre és a kétszáz méterre található cirkuszra. A Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztivált a Monte-carlói Ifjúsági Cirkuszfesztivál előtt rendezik meg, ezért a felnőtt artisták közül páran vendégművészekként ottmaradva produkcióikkal színesítették a fiatalok megmérettetését.

Kiválóan és gördülékenyen szervezték meg a fesztivált, és a porondmunkások is olyan szakértelemmel tették a dolgukat, mint a Fővárosi Nagycirkuszban dolgozó kollégáik. Sok új barátságot kötöttünk, senki sem rivalizált a másikkal. Január 30-án utaztunk el és február 4-én jöttünk haza, január utolsó napján és február elsején próbáltunk, majd 2-án és 3-án volt a verseny, összesen három alkalommal léptünk fel a közönség előtt. Három különdíjat nyertünk, amikre nagyon büszkék vagyunk, mert rengeteget készültünk erre a rangos fesztiválra, és külön öröm, hogy ismét sikerrel képviseltük a magyar cirkuszművészetet.”

Szekáry Zsuzsanna

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink