Fumagalli – A világ leghíresebb bohóca a Fővárosi Nagycirkusz porondján!

2019. február 26., kedd

Fumagalli – A világ leghíresebb bohóca a Fővárosi Nagycirkusz porondján!

Április 20-tól, a Fővárosi Nagycirkusz Kristóf Krisztián által rendezett nyári előadásán, a Repülőcirkuszban fellép a világ leghíresebb bohóca, Fumagalli is, aki a 2001-es Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon az Ezüst Bohócdíjat nyerte el, 2015-ben pedig ugyanezen az eseményen az Arany Bohócdíjat bátyjával, Darisszal.

Natalino Giovanni Huesca, vagy, ahogy az egész világ ismeri, Fumagalli művésznevét édesapjától, Enricótól örökölte, aki e néven vált híressé, még Fellini 1970-es Bohócok című filmjében is szerepelt. Giovanni sokáig egy kötélszámban lépett fel bátyjával, Darisszal és sógorával, Hans Brucksonnal, míg 1994-ben Bernhard Paul meghívására bohócként kezdett el fellépni a Roncalli Cirkuszban, ahol felvette apja művésznevét. Adj mézet, méheskecske bohózata azonnal átütő siker lett, amellyel belopta magát a közönség szívébe. A világklasszis bohóc először látogat el Magyarországra, a Fővárosi Nagycirkuszba, ahol bohócszámait a magyar közönség is megcsodálhatja nyári Repülőcirkusz előadásunkon!

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink