A TE CIRKUSZOD pályázat – MEGAHOLOCIRKUSZ

2019. március 05., kedd

A TE CIRKUSZOD pályázat – MEGAHOLOCIRKUSZ

A Szitakötő folyóirat által meghirdetett "Te Cirkuszod"pályázaton résztvevők írásban vagy rajzban mesélhették el, milyen cirkuszi előadással szórakoztatnák a közönséget, ha ők lennének a cirkuszigazgatók! Ezúttal a Balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola írását olvashatjuk!

A jövő cirkusza teljesen más lesz, mint az eddigi cirkuszok. Az épület gömb alakú lesz, ahol a porond, természetesen alul, a gömb közepén lesz. A nézők a gömbépület belső falán körben, körülbelül az épület háromnegyed magasságáig ülnek, rendkívül intelligens székekben, amelyek azonnal felveszik a néző alakját, - pl: ha gyermek, megemelik a magasságát, itallal, finomsággal kínálják - a legnagyobb kényelem elérésére.

A gömbépület fala intelligens üvegből készül, amely ha szükséges, beengedi a hőt, vagy elnyeli, a produkciók alatt változtatja a sötétséget, a világosságot, színben is alkalmazkodik a készül, beengedi a hőt, vagy elnyeli, a produkciók alatt változtatja a sötétséget, a világosságot, színben is alkalmazkodik a produkciók környezetéhez. A műsorszámok különlegesek lesznek: az állatok természetes viselkedését élőhelyükön, hangtalan, környezetbe illő drónokkal veszik fel. A felvételből hanggal együtt, látványos holofilmet készítenek, amelyet a nézőknek levetítenek úgy, hogy az akrobaták, légtornászok, bohócok, zsonglőrök stb. élőben a saját számukat adják elő, mintegy összehangolva, felerősítve az állatok extra viselkedését. A filmben szereplő állatok természetes viselkedésével együtt él a fantasztikus emberi teljesítmény, párhuzamosan fut, a cirkusz így komplex, egységes lesz.

A látvány különleges, extrém hatása közelebb hozza az emberekhez az állatokat, de nem avatkozunk be az életükbe (védenünk, óvnunk kell, hagynunk kell élni őket a természetes élőhelyükön!), mégis megismerjük a legekbe illő életüket, mintegy produkcióként. Produkciók például:

Erőemelő Blöki (kölykét szerető kutya, erőemelők)
Mekk Elek az akrobata (ugráló kecske, menekülő bohóc)
Hintázó Fáni (kölykét hintáztató elefánt, szalag légtornászok)
Ágaskodó nyújtózó (kígyó, emberi gúlacsoport)
Légtornász pandák (mászó pandamacik, bambuszon hajladozó artisták)
Repülő makik (tóba ugráló majmok, ugrócsoport) A Cukorfelhő Bábcsoport elsőként jelentkezik a nézők közé, igazi Megaholocirkusz lesz!

Készítették: Cukorfelhő Bábcsoport bábosai: Takács Adél Gyöngyi 6., Orosz Amanda 6., Takács Nóra 4., Nagy Gréta 4., Varga Dóra 3.A, Kovács Hanna 3.A Balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola / Felkészítő: Horváth Irén

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink