A TE CIRKUSZOD pályázat – Kardos Kamilla: Az én cirkuszom

2019. március 06., szerda

A TE CIRKUSZOD pályázat – Kardos Kamilla: Az én cirkuszom

A Szitakötő folyóirat által meghirdetett "Te Cirkuszod"pályázaton résztvevők írásban vagy rajzban mesélhették el, milyen cirkuszi előadással szórakoztatnák a közönséget, ha ők lennének a cirkuszigazgatók! Ezúttal Kardos Kamilla, Pusztamonostori Általános Iskola tanulójának írását olvashatjuk!

Előbukkan a sötét színpadon a porondmester(én), köszönti a nézőket, és bejelenti az első műsorszámot: a repülő unikornisokat. Ezután a pilletáncosok következnek, akik fehéren világítanak.

Megjelennek a pegazusnak öltözött bohócok is, majd zenélésbe kezdenek. Miután kimennek a színpadról, behozzák a fehér tigriseket. Ezután a műsorszám után hat elefánt csörtet be, mindegyiken egy-egy tollruhás nő ül. Az elefántok produkciója után elsötétedik a nézőtér, és színes világító madár repül körbe a nézők felett, majd megérkeznek a világítós lovak. A műsorszám után ismét megjelennek a bohócok, de most nem pegazusnak, hanem virágnak öltözve szórakoztatják a közönséget. Ezt követően rengeteg virág, növény, kisebb fa kerül a porondra. A bemutató után hüllőket hoznak be, és velük mutatványoznak, trükköznek. Miután elvonulnak a hüllők, egy óriás T-rex jelenik meg. A nézőtér sikításba, őrjöngésbe kezd, így az állat kimegy a színpadról.

A műsorszám végeztével az összes szereplő megjelenik a színpadon, a közönség pedig fergeteges tapssal fejezi ki tetszését.

Kardos Kamilla
Pusztamonostor

Kép: Varga Klári, a hajdúnánási Bocskai István Általános Iskola első osztályos díjazottja

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink