A TE CIRKUSZOD pályázat – Schweighardt Kitti: Az én cirkuszom

2019. március 08., péntek

A TE CIRKUSZOD pályázat – Schweighardt Kitti: Az én cirkuszom

A Szitakötő folyóirat által meghirdetett "Te Cirkuszod" pályázaton résztvevők írásban vagy rajzban mesélhették el, milyen cirkuszi előadással szórakoztatnák a közönséget, ha ők lennének a cirkuszigazgatók! Ezúttal Schweighard Kitti, Móri Dr. Zimmermann Ágoston Általános Iskola tanulójának írását olvashatjátok!

Az én cirkuszomat Almacirkusznak hívják. Az egész országot bejártuk már. Műsorunkkal sok felnőttnek és gyereknek csaltunk mosolyt az arcára.

A műsort mindig kedves bohócpárosunk, Ani és Dani kezdi. Minden hangszert megszólaltatnak, persze hamisan, de végül mégis valami jó muzsika kerekedik belőle. A következő számot Cili, az állatidomár hófehér, hosszúszőrű cicáival adja elő. Nagyon ügyesen mérleghintáznak, majd egymásra állva egy szép alakzatot mutatnak be… a többit nézd meg élőben!

Amíg a porondot átrendezik, addig a levegőben csodálhatjuk a légtornászokat: Ferit, Klárit és Hajnit. Lélegzetelállító mutatványaikról le sem tudod venni a szemed. Aztán bevonul Csabi, a csúszómászók idomára. Három csigát és négy hernyót indít egy futamban. A nézők az izgalmas versenyt egy kivetítőn nézhetik. Elárulom, hogy a 10 cm-es távot mindig a zöld hernyó nyeri. A győztes jutalma egy salátalevél. Csabi beszélőpapagájait is bemutatja a közönségnek.

Benci, a bűvész következik. Trükkjeivel elkápráztatja a közönséget. Rengeteg kártyamutatvány van a tarsolyában, de golyókkal, kendőkkel és szabadulás csodákkal is meglepi vendégeinket. Lilla a lovakkal ügyeskedik a színpadon. Paripái tollas fejdíszt viselnek. Produkciójukon látszik a sok gyakorlás. Ezután a Gulyás artistacsalád tölti be a színpadot. Fantasztikus ügyesség és egyensúlyérzék szükségeltetik a produkciójukhoz. Bukfenceznek, kézen és fejen állnak, szaltóznak, pörgetik egymást, ide-oda röppennek. A műsort a bohócaink közös előadása zárja.

Teltházas előadásaink mindig tapsviharral zárulnak. Gyere, és győződj meg róla magad is!

Kép: Reszegi Lili, a hajdúnánási Bocskai István Általános Iskola második osztályos díjazottja

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink