Hortobágyi Károly-díjjal tüntették ki Ócsai Böbe artistaművészt

2019. március 25., hétfő

Hortobágyi Károly-díjjal tüntették ki Ócsai Böbe artistaművészt

Március 13-án, a Pesti Vigadóban Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára kiemelkedő artistatevékenysége elismeréseként Hortobágyi Károly-díjjal tüntette ki Ócsai Böbe artistaművészt.

Ócsai Böbe szülei is artisták voltak, gyerekkorában szeretett bele a cirkusz csodálatos világába. Családi számmal szerepeltek cirkuszokban, varietékben, színházakban Európában és a tengeren túl hand voltige akrobata-, rúddobó- és zeneszámmal. Később a férjével létrehoztak egy balett paródiát. Gyermekei is artisták lettek. A pályán eltöltött harminckét év után tizennégy évig volt igazgatóhelyettes és tanár az Állami Artistaképző Intézetben, majd a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában. A Recirquel újcirkuszi társulat megalakulása óta az artisták és a társulat szakmai munkáját segíti.

Kérdésünkre, hogy mit jelent számára ez a díj, így felelt: „Nagy megtiszteltetés, nagyon örülök neki, mert úgy érzem, hogy kaptam egy olyan szakmai visszajelzést, amely elismeri az artista pályafutásomat, a tizennégy éves igazgatóhelyettesi múltamat és a Recirquel társulatban hét éve betöltött teljesítményemet. Nem számítottam erre a rangos állami kitüntetésre, nagy meglepetés volt. Rengeteg kolléga, tanítvány és barát gratulált, annyira jól esik, hogy velem együtt örülnek.”

Szekáry Zsuzsanna

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink