Cirkuszművészet a Dumbó hazai díszbemutatóján

2019. március 27., szerda

Cirkuszművészet a Dumbó hazai díszbemutatóján

Tegnap, március 26-án, 18 órakor a budapesti Aréna Plázában tartották Tim Burton Dumbó című filmjének hazai díszbemutatóját, amire ellátogatott a film cirkuszi jeleneteiben táncosként szereplő Szabó Réka és Tóth Klaudia is, akik az április 20-ától látható Repülőcirkusz előadásunkban is fellépnek, melynek táncos jeleneteit Réka koreografálja.

Rékát és Klaudiát a Dumbó cirkuszi jeleneteit koreografáló, valamint a Repülőcirkusz előadásunkat rendező többszörös fesztiváldíjas és Guinness-rekorder Kristóf Krisztián kérte fel ezekre a szerepekre. Kristóf Krisztán már megtekintette a kész produkciót – melyben egy jelenet erejéig szerepel is – a március 21-én, Londonban tartott díszbemutatón.

– Hihetetlen érzés, hogy másfél év után végre láthatjuk a munkánk gyümölcsét – nyilatkozta Szabó Réka. – Volt szerencsém vasárnap Londonban egy stáb számára tartott vetítés alkalmából már eredeti nyelven látni a kész művet azokkal a szereplőkkel, akikkel másfél éve egy hónapig dolgoztam ezen a produkción. Nagy öröm volt viszont látni magam a vásznon – ezek után jó lesz megtekinteni a filmet magyar nyelven is.

– Én még nem láttam a filmet, de borzasztóan kíváncsi vagyok, hogy mi lett a munkánk eredménye és mi látható belőle a kész produkcióból – mondta Tóth Klaudia. – Jó visszajelzéseket kaptam a filmről azoktól, akik látták.

Rékán és Klaudián kívül a film cirkuszi jeleneteiben számos valódi artista szerepel, hogy fellépésükkel sikeresen visszaadják a filmvásznon a közeg varázsát. A cirkuszművészet nem számítógépes effektek által jelenik meg a produkcióban, hanem, ahogy a valóságban, kitartással, elszántsággal és áldozatos munkával – leszámítva persze a vadállatokat, mint kígyók, majmok, oroszlánok, tigrisek, valamint elefántok a nagyfülű címszereplővel az élen!

A Dumbó március 28-ától megtekinthető a magyar mozikban!

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink