Elkezdődtek a Repülőcirkusz táncpróbái

2019. március 29., péntek

Elkezdődtek a Repülőcirkusz táncpróbái

Elkezdődtek a Fővárosi Nagycirkusz tíz főből álló hivatásos tánckarának próbái az április 20-tól látható, Kristóf Krisztián által rendezett Repülőcirkusz című klasszikus cirkuszi műsorhoz.

A tánckar koreográfusa Szabó Réka elárulta, hogy a műsor a régen Amerikában működő cirkuszok csillogását, pompáját, fényűző hangulatát idézi majd, ezért a tánckar a látványos elemek mellett a korabeli slágerekre charlestont, swinget, és keringőt fog táncolni és a műsorszámok között töltenek be átkötő szerepet.

Szabó Réka és a tánckar egyik tagja, Tóth Klaudia is szerepeltek táncosokként a héten a mozikban bemutatásra került, Tim Burton által rendezett Dumbó című filmben, melynek cirkuszi jeleneteit Kristóf Krisztián koreografálta. A film által inspirált Repülőcirkusz előadásban lesz egy, a film tortajelenetéhez hasonló kép, amelyben egy emelvényen jelenik meg a tánckar, miközben három artista gúlaszámmal lép fel. A műsor egy látványos bevonulással veszi kezdetét és egy fényűző fináléval ér majd véget. Szabó Réka kihangsúlyozta, hogy a film hangulatát csempészik bele a Repülőcirkusz című előadásba. A próbák négy héten át folynak a főpróbahét előtt, hogy aztán azoknak a nézőknek, akiknek tetszett a Dumbó című film, lehetősége nyíljon arra, hogy élőben tapasztalják meg a hasonló látványelemekből felépülő hagyományos cirkusz varázslatos világát.

Szekáry Zsuzsanna

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink