Újabb magyar siker az odesszai Comediada Bohóc- és Pantomim Fesztiválon!

2019. április 01., hétfő

Újabb magyar siker az odesszai Comediada Bohóc- és Pantomim Fesztiválon!

A Baross Imre Artistaképző Intézet bohócosztályának „Tadam” című produkcióját a Legjobb Rendezés és Forgatókönyv díjával jutalmazta a nemzetközi zsűri!

A budapesti Baross Imre Artistaképző Intézet felnőtt bohócosztálya meghívást kapott az Odesszában évente megrendezett Comediada Clown and Mime Festival-ra. Erre a nemzetközi seregszemlére számos ország bohócai és pantomimesei gyűlnek össze, kezdők és hivatásosak egyaránt, hogy megismerjék egymást, tájékozódjanak a különböző jelenlévő stílusokról, irányzatokról, trendekről, és nem utolsó sorban azért, hogy összemérjék tudásukat.

Idén Ukrajna, Oroszország, Lettország, Olaszország, Spanyolország, az USA, Lengyelország, Japán, Izrael és Magyarország képviseltette magát. A különböző díjakat egy elismert szakemberekből álló, szintén nemzetközi zsűri volt hivatott odaítélni: cirkusz-, színház- és fesztiváligazgatók, producerek, cirkuszakadémiák vezetői a világ minden tájáról.

A zsűriben foglalt helyet Charlie Chaplin fia, Eugene Chaplin is. A sorban Magyarországot Méhes Csaba, pantomimes-komikus, a felnőtt bohócosztály egyik vezetője képviselte, aki két éve a Comediada Fesztivál Grand Prix díját kapta meg.

A bohócosztály Tadam Csoport néven mutatkozott be a fesztivál második napján osztatlan sikert aratva. „Tadam” című produkciójukat a Legjobb Rendezés és Forgatókönyv díjával jutalmazta a zsűri!

Büszkék vagyunk rájuk és gratulálunk a bohócosztálynak: Brunen Sárának, Kőhalmi Natasának, Dangel Artúrnak, Margulius Dávidnak, Sebestény Jakabnak, Turóczi Leventének, és nem utolsósorban felkészítő tanáraiknak: Greifenstein Jánosnak és Méhes Csabának!

 

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink