Bohócnak lenni életfilozófia: vastaps és kitörő nevetés fogadta a SLAVA’S SNOWSHOW hazai bemutatóját!

2019. április 11., csütörtök

Bohócnak lenni életfilozófia: vastaps és kitörő nevetés fogadta a SLAVA’S SNOWSHOW hazai bemutatóját!

Ma 20:30-tól volt először látható a Slava Polunin által megálmodott fergeteges előadás, a SLAVA’S SNOWSHOW Magyarországon, a Fővárosi Nagycirkusz manézsában! A műsorra már hetekkel a premier előtt elkelt minden jegy, így a nagy érdeklődésre való tekintettel még néhány helyet beiktattunk. A másfélórás előadás során a bohócok a közönséget bevonva, minden rezdülésükre reagálva egy felhőtlen produkciót mutattak be, amelynek egyaránt része volt a kifinomult pantomimhumor és az elsöprő látványelemek, mint a hóvihar, a köd vagy az óriáslabdák. A közönség kitörő nevetéssel és vastapssal fogadta a produkciót, alig akarták elhagyni a nézőteret!

Ezzel az előadással vette kezdetét a VI. Madách Nemzetközi Színházi Találkozó, amelynek megnyitójára 19:00 órakor került sor a Fővárosi Nagycirkusz előtt. Az ünnepélyes nyitóünnepségen köszöntőt mondott Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár, Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, valamint Slava Polunin világhírű bohóclegenda. Fekete Péter egy kultúrkinccsel is kedveskedett az egybegyűlteknek, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumból hozta el a híres gépészmérnök, fizikus, matematikus, Kármán Tódor nyolcvanadik születésnapja alkalmából készített interjú hangfelvételét. A megnyitó Lena Dolinskaya karikaszámával vette kezdetét, amit a Nemzeti Színház színészzenekarának zenéjére adott elő. Fellépett az előző műsorunkon, a Főnix – Tűzcirkuszon előadó Anima Prizma tűzzsonglőrcsoport, valamint a nyári műsorunkon, a Repülőcirkuszon látható Mongol Cirkusz Társulat is ugrókötélszámával. Emellett a Nemzeti Színház színészzenekara Szűcs Nellivel és a Baross Imre Artistaképző Intézet bohócosztálya egy közös produkciót adott elő.

A megnyitó során Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár, Lakos Anna, a Nemzetközi Színház Intézet magyar központjának elnöke, valamint Dr. Ragány Misa, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért felelős államtitkárságának előadóművészeti főosztályvezetője, Zalán János, a Pesti Magyar Színház főigazgatója, valamint Novák János, a Kolibri Színház igazgatója adták át a Hevesi Sándor-díjakat Kulcsár Editnek, a Nemzeti Színház dramaturgjának, a MITEM Fesztivál szervezőjének, Angelus Iván táncpedagógus-koreográfusnak, valamint Szabó K. István rendezőnek. A megnyitó végén Fekete Péter és Vidnyánszky Attila közösen húzták fel a Fővárosi Nagycirkusz előtt a MITEM Fesztivál zászlaját.

A SLAVA’S SNOWSHOW április 14-ig, további öt előadás erejéig látható a Fővárosi Nagycirkuszban!

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink