Ma, a Cirkusz Világnapján tartjuk a Repülőcirkusz premierjét!

2019. április 20., szombat

Ma, a Cirkusz Világnapján tartjuk a Repülőcirkusz premierjét!

Ma, 19:00 órakor tartjuk nyári előadásunk, a Repülőcirkusz premierjét, amit a világhírű gentleman zsonglőr, Kristóf Krisztián rendez. Repülőcirkusz műsorunk hangulatában a száz évvel ezelőtti cirkuszok varázslatos világát idézi meg. Kristóf Krisztián Tim Burton Dumbójának cirkuszszakmai tanácsadója és koreográfusa, valamint a cirkuszi jelenetek rendezője volt, és az ott szerzett tapasztalataiból, valamint a filmben megjelenített cirkuszok grandiózus aranykorából szeretne pillanatokat áthozni a Fővárosi Nagycirkusz porondjára.

A Repülőcirkusz előadásukon fellép a világhírű bohóc, Fumagalli, de láthatunk orosz rúd-, kutya-, handstand-, csillár-, zsonglőr-, gúla-, ugrókötél-, Washington-trapéz-, valamint repülőszámot, illetve hand voltige produkciót is golyón. Az előadás garantáltan nemcsak a gyerekeket, de a felnőtteket is elkápráztatja és visszarepíti őket pár órára a gondtalan gyermekkor világába!

A premier érdekessége, hogy egybeesik a Cirkusz Világnapjával. 2007-ben hívta életre a Cirkuszművészeti Világszövetség (Fédération Mondiale du Cirque) az Európai Cirkusznapot, amely hamarosan akkora népszerűségre tett szert, hogy 2010 óta Cirkuszi Világnap néven, minden április harmadik szombatján világszerte megünneplik a sokszínű cirkuszművészet műfaját. Immár a tizedik alkalommal kerül megtartásra, mi ebből az alkalomból 16:00 és 18:00 között extra programokkal várjuk az érdeklődőket!

A Gyermek Cirkusz Világ interaktív téren ki lehet próbálni a rekviziteket, a résztvevők pedig megpörgethetik a szerencsekereket és cirkuszi ajándékokat és jegyet nyerhetnek. Lesz arcfestés, óriásbuborékfújás, valamint kisállat simogató, ezen kívül fellépnek a Baross Imre Artistaképző Intézet és a Repülőcirkusz előadás artistái!

Repülőcirkusz előadásunk szeptember 8-ig megtekinthető a Fővárosi Nagycirkuszban!

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink