Klasszikus cirkuszi varázslat – elkápráztatta nézőit a Repülőcirkusz!

2019. április 20., szombat

Klasszikus cirkuszi varázslat – elkápráztatta nézőit a Repülőcirkusz!

Telt házzal és kitörő vastapssal debütált a nemzetközileg elismert, többszörös fesztiválgyőztes, Hortobágyi Károly-díjas és Guinness-rekorder magyar artistaművész, Kristóf Krisztián által rendezett Repülőcirkusz! Az előadás a száz évvel ezelőtti cirkuszok világának varázsát és pompáját idézte meg, elkápráztatva felnőttet és gyereket egyaránt!

Az előadáson most először Magyarországon lépett fel a világhírű bohóc Fumagalli, aki karmesteri bohózatával indította a műsort fivérével, Darisszal, akivel három másik produkcióval lépett fel – az utolsó, Méhecske, méhecske kérek mézet bohózatukhoz csatlakozott Maka Gyuszi, a Fővárosi Nagycirkusz konferansziéja. A Trio Dandy csoport orosz rúdszámával a pezsgő húszas évek lendületét és kifinomultságát megidézve tört a magasba. Daniel Golla egy szenzációs repülőszámmal hányt fittyet az aerodinamikára és gravitációra, amivel a magasba repítette közönségét. Jana Posna kutyaidomár négylábú kollégáival már számos helyen fellépett, most a Fővárosi Nagycirkusz manézsát vették birtokba.

A Mongol Cirkusz Társulat akrobatái előbb egy ugrókötélszámmal, majd egy többszörös díjnyertes golyóprodukcióval nyűgözték le a nézőket. Lena Dolinskaya egy felemelően elegáns csillárszámmal idézte meg a régi cirkuszok csodáját. A Trio Arabey kecsesen erőteljes gúlaprodukciójának végéhez pedig a Fővárosi Nagycirkusz tánckara is becsatlakozott, egy lebilincselő cirkuszi tortát létrehozva.

A Trio Sárközi zsonglőrprodukciójában a fiatalos jókedv és könnyed, lezser mosoly találkozott a cirkusz varázslatos atmoszférájával, Oleg Spigin fantasztikus Washington-trapéz számában csodálatos mutatványokat hajtott végre a levegőben, Anastasia Trushina pedig egy előkelő esernyős handstand számot adott elő Gábor Anita, a Fővárosi Nagycirkusz csalogánya csodálatos énekére. A régi cirkuszok világának megidézése érdekében ezúttal nem használtuk a LED-falat, a zenekar pedig a manézs befutójának két oldalán adott elő.

Kristóf Krisztián a nemrég mozikba kerülő, Tim Burton által rendezett Dumbó filmen dolgozott cirkuszszakmai tanácsadóként és koreográfusként, valamint a cirkuszi jelenetek rendezőjeként. Az itt szerzett tapasztalatokat, valamint az ott megjelenített cirkuszok grandiózus aranykorát használta fel inspirációul az előadáshoz!

A mai nap azért is különleges volt, mert ma ünnepelte hetvenedik születésnapját Eötvös Tibor „Szandi”, a Magyar Artistaművészek és Cirkuszi Dolgozók Szakszervezetének elnöke, akit az előadás szünete előtt virággal köszöntött fel Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár. A műsor végén ugyanúgy Fekete Péter adta át a virágot Kristóf Krisztiánnak, gratulálva az előadásért, a műsor tánckoreográfusának, Szabó Rékának pedig Maka Gyuszi adta át.

Mindenkit szeretettel várunk a Repülőcirkusz előadásunkon, ami garantáltan visszarepít a gondtalan gyermekkorba. Gyertek el, és tapasztaljátok meg Ti is, hogy a felhőtlen nevetés csodára képes!

A Repülőcirkusz előadás szeptember 8-ig látható a Fővárosi Nagycirkuszban!

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink