Ünnepelni jöttünk - megtartottuk a Repülőcirkusz szakmai díszbemutatóját

2019. április 21., vasárnap

Ünnepelni jöttünk - megtartottuk a Repülőcirkusz szakmai díszbemutatóját

A Repülőcirkusz április 20-i premierjének és a Cirkuszi Világnap másnapján, délután három órakor tartották a Fővárosi Nagycirkuszban a műsor szakmai premierjét. Az elsősorban a cirkuszi szakmának szóló díszelőadás mindig hangsúlyos szerepet játszik az intézmény életében.

A teltházas közönséget Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára, a cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztos köszöntötte. „Ez egy különleges nap, az előadó-művészeti intézmény Repülőcirkusz című nyári műsorának szakmai díszbemutatója. Ünneplünk, mert több száz olyan artistaművész ül ma a nézőtéren, akik a magyar cirkuszművészet jó hírének megalapozói. Kérem, hogy egy nagy tapssal háláljuk meg az évtizedeken át végzett kitartó munkájukat. Ünnepelni jöttünk, útjára bocsájtani egy új produkciót, amelyet az a Kristóf Krisztián rendezett, aki a Dumbó című film cirkuszi jeleneteit rendezte és koreografálta. Rendkívüli büszkeség számunkra, hogy szerte a világon vannak olyan magyar artistaművészek, akiknek a szaktudására a cirkuszművészet, a filmművészet és a szórakoztatóipar is épít.” – emelte ki a kultúráért felelős államtitkár.

Fekete Péter háláját fejezte ki a világhírű artistaművésznek, hogy megrendezte a szeptember 8-ig látható Repülőcirkusz című műsort és, hogy azt a hangulatot, az 1920-as évek klasszikus cirkuszművészetét, amit a hollywoodi szuperprodukcióban láthatott a közönség, a Fővárosi Nagycirkusz porondjára varázsolta. Beszéde végén sikeres, hat hónapos szárnyalást kívánt a nyári produkciónak és megköszönte a közönségnek, valamint az előadáson megjelent artistaművészeknek és cirkuszi dolgozóknak, hogy jelenlétükkel megtisztelték a szakmai díszelőadást.

Szekáry Zsuzsanna

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink