2019 szeptemberétől ismét bohócképzés indul!

2019. máj. 28., kedd

2019 szeptemberétől ismét bohócképzés indul!

Ismét bohócképzés indul 2019 szeptemberétől a Baross Imre Artistaképző Intézetben! A képzés célul tűzte ki olyan bohócok felkészítését, akik a hazai és a nemzetközi cirkuszporondokon és színpadokon is megállják a helyüket. A négy félév során a hallgatók megtanulhatják a bohócmesterség hagyományokra épülő, de a mai kor követelményeinek megfelelő formáit, a minőségi humor működési módjait, a közönség bevonásával történő interaktív előadások sajátosságait.

A képzésben nagy hangsúlyt kap a mozgásművészet és a zene, így lehetőség nyílik a zenebohóc irány alapjainak elsajátítására is. A bohócmesterség és a pantomimes technikák mellett a képzésben helyet kapnak más, a humort is eszközül használó előadói formák, a vizuális komédia, a slapstick, a kómis és a színészmesterség is.

A legjobb hallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy a Fővárosi Nagycirkusz előadásaiban, rendezvényein szerezzenek gyakorlatot.

Ezen az oldalon találhatók a képzéssel kapcsolatos legfontosabb információk.

Ugrás a jelentkezési laphoz: KATT!

(A leírás tájékoztató jellegű. A négy félév alatt természetesen előfordulhatnak előre nem látható változások.) 

Tanárok: Greifenstein János és Méhes Csaba

A felvételi időpontja: 2019. június 22. (szombat)

A pótfelvételi 2019. augusztus 17-án, szombaton kerül megtartásra.

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink