Utazás Na’Conxypánba – Cirkuszi káprázat az Úszó Manézs gáláján!

2019. június 05., szerda

Utazás Na’Conxypánba – Cirkuszi káprázat az Úszó Manézs gáláján!

A cirkuszmanézs helyett a Trip Hajón tartotta meg Utazás Na’Conxypánba előadását június 2-án, este 19:00 órakor a Baross Imre Artistaképző Intézet. Az előadásban a cirkuszművészet eszközeivel idézték meg Gulácsy Lajos képzeletbeli világát, ami „valahol Japán és a Hold között” található és amit 1902-ben örökített meg festményen.

A Magács László által rendezett előadás egy magányos fiúról szól, aki nem találja a helyét, mígnem az alkonyat érkeztével rés nem nyílik egy csodálatos mesevilágba, ahol egy titokzatos lánnyal kerül kapcsolatba. A lány a mesevilág elveszett tündére, aki a két világ közé ragadt, és most a fiú segítségét kéri, hogy kiszabadítsa.

Az előadásban az artistaképző növendékei működtek közre Quixotic (Miklósy Krisztián) zenéjére, így Nyerges Anna mobildrótszámmal lépett fel, Nagyhegyi Sára és Dienes Kinga lábzsonglőrszámot mutatott be, valamint Györe Nóra kaucsukszámot adott elő. A nézők láthattak még trapézszámot (Karna Réka, Nagy Blanka, Szegő Saci, Györe Nóra és Nagyhegyi Sára előadásában), gúlaszámot (Hellenpárt Levente és Buti Gordon által), valamint pároskarika produkciót (Nagyhegyi Sára és Molnár Gréti fellépésével), illetve Zsálek Áron egy zsonglőrprodukciót, Tarba Patrícia pedig egy hammockszámot adott elő. Felléptek még Grandpierre Gabriell és Zeley Aliz, illetve a lány szerepében Urmai Blanka.

Az előadás írója Fabacsovics Lili volt, az artistakoordinátor Végh Erika, koreográfus Pataky Klári.

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink