Június 27-én ünnepeljük a Fővárosi Nagycirkusz 130. évfordulóját

2019. június 20., csütörtök

Június 27-én ünnepeljük a Fővárosi Nagycirkusz 130. évfordulóját

Idén június 27-én lesz kereken 130 éve, hogy a Fővárosi Nagycirkusz megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt. Ez idő alatt az intézmény sok bérlőt és igazgatót látott, sok történelmi korszakot megélt, ám ennek ellenére mindig ugyanaz maradt: a városligeti közkedvelt szórakoztató intézménye, illetve Magyarország és Közép-Európa egyetlen ma is álló kőcirkusza. Ennek alkalmából ezen a napon könyvbemutatót és kiállításmegnyitót tartunk a Fővárosi Nagycirkuszban.

Ünnepségsorozatunk 15:00 órától veszi kezdetét a manézsunkban, amely során Cirkuszi Csodaemberek – Életútinterjúk cirkuszművészekkel című ötrészes kötetsorozatunk kerül bemutatásra. Ezen a könyvbemutatón szeretnénk megköszönni az artistaművészeknek, hogy személyes történetükkel hozzájárultak a könyvsorozat elkészüléséhez. E sorozattal azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy megismertessük a világgal nehéz, de csodálatos életpályájukat!

16:00 órától pedig, a könyvbemutatót követően Nincs mááásik! – 130 éves a Fővárosi Nagycirkusz kiállításunk megnyitására kerül sor, amit Kassai Hajnal, az EMMI Múzeumi Főosztályának főosztályvezetője és Eötvös Tibor, az Artistaművészek és Cirkuszi Dolgozók Szakszervezetének elnöke nyitja meg. Díszvendég lesz Eötvös Gábor Jászai- és Hortobágyi-díjas artistaművész.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk ezen az eseményen!

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, így előzetesen és önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. valamint a Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen hírlevelet küldjön számomra, melyről bármikor egy kattintással leiratkozhatok.

Legolvasottabb híreink